Славия отново се класира в Лига Европа, и то напълно заслужено. "Белите" ликуваха снощи с 2:1 над Ботев (Пловдив) в решителния мач, даващ право на участие във втория по сила европейски клубен турнир. Успехът за тима на Венци Стефанов е още по-голям, предвид третото място, което "белите" завоюваха и спечелиха бронзовите медали.

Как обаче го направиха? На "Овча купел" продължават да впечатляват, залагайки на верния си стил с разчитането само на български футболисти - нещо, което в ЦСКА и Левски не взимат насериозно и си действат по своя начин със скъпоплатени чужденци. Не е тайна, че играчите на Славия получат в пъти по-ниски заплати от колегите си на "Армията" и "Герена". 

"Белите" продължават да изкарват таланти от школата си, на които постоянно се дава шанс в първия отбор. Този им ход вече години наред носи постъпления на клуба от продажба на младоци в чуждестранни отбори. Филип Кръстев е най-пресният пример - беше продаден не на кого да е, а на Манчестър Сити.

efbet - 1000 лв. Нов Онлайн Казино Бонус

И докато в Левски отново останаха с пръст в уста и дори не можаха да се класират в Лига Европа, колегите им от ЦСКА завоюваха второто място, което обаче им струва доста скъпо в сравнение това, което направиха Славия и Локомотив. "Смърфовете" също като "белите" са с доста по-нисък бюджет от столичните грандове, но въпреки това завоюваха Купата на България вече две поредни години. 

Ръководствата на Славия и Локомотив (Пловдив) заслужават адмирации и за още един свой важен ход - не пипат треньорите си. Златомир Загорчич и Бруно Акрапович са начело на отборите си от 2017 година насам. 

Двамата специалисти са оставени да работят на спокойствие и да налагат идеите си, които несъмнено са доста успешни и резултатите са налице. Само се сетете за тези 3 години през ЦСКА и Левски колко треньори се смениха и какво беше постигнато. Уж са грандове, харчат милиони за скъпи футболисти всеки сезон, а шампионската титла вече 9 поредни години им убягва. Все я печели Лудогорец, който има отбор с класа над конкурентите у нас. Но този път не само "орлите" скриват шапката на ЦСКА и Левски, направиха го и Славия и Локомотив (Пловдив). Браво на "белите" и "смърфовете"!
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ