Главният съдия на мача Ботев – ЦСКА (2:6) Валентин Железов се оказа най-слабото лице на терена. Реферът тотално ощети „червените”, но  босовете на пловдивския клуб видяха нещата по друг начин. Те обвиниха арбитъра, че ги и порязал. Какво обаче да кажат от Борисовата градина, които този път, вероятно заради гръмката победа, си замълчаха.

Така нареченият съдия първо не видя очевидно нарушение срещу Антон Недялков преди първия гол на „канарчетата”. Фаулът беше не класически! В края на полувремето същият този Железов не отсъди стопроцентова дузпа за нарушение срещу Фернандо Каранга в наказателното поле.

В Ботев вероятно имат някакви свои основания да недоволстват от съдията (не и обаче за червения картон на Минев ,който бе заслужен), но ЦСКА бе многократно повече ощетен. На базата на посочените по-горе два факта – нарушенията срещу Недялков и Каранга босовете на „канарчетата” би трябвало да си замълчат. Защото олекват и се излагат.

Нищо против Ботев, на когото пожелаваме от все сърце успех на реванша с Маритимо, но  в случая изглежда смешно да пищиш от съдията. Първо, той поряза повече противника. И второ, паднал си катастрофално с 2:6. Затова чест прави на треньора Николай Киров, че потърси вината в себе си и в отбора, а не в чернодрешкото, който доказа, че не става нито за Първа, нито за Втора лига.
МИХАИЛ ДОКОВ/БЛИЦ СПОРТ
Следете с БЛИЦ СПОРТ: Първа лига - трансфери и подготовка
Първа лига, сезон 2017/2018 - телевизионна програма