Националният отбор на България по волейбол отпадна от Световната лига. Напълно закономерно и логично. Да, така е, без да се обижда никой от нашия отбор. Аржентинците били продажници, легнали на Полша. Съдиите подпирали домакините. Дори и така да е, защо България не победи Полша или не взе точка от Аржентина, за да се надява на класиране. Защо нашите играха безумно слабо срещу голобрадите момчета от Аржентина и станаха за смях. С една победа изведнъж националите изведнъж скочиха и поискаха класиране на полуфиналите. Работата обаче пак опря до това някой друг да ни помогне. Някой друг да свърши това, което ние не успяхме. След успеха над италианците почнахме с тънките сметки, как този ще бие, а онзи няма да се напряга и ще падне и т.н. Царе сме на тези работи, на пресмятанията и сложните математики.

Истината е от ясна по-ясна. Волейболистите първо не заслужаваха да се класират за финалите на Световната лига. Играха безумно слабо в почти всички мачове от предварителната група и само великодушието на руснаците ни изпрати сред най-силните отбори в Полша. Никой не може да ме убеди, че Русия на Владимир Алекно игра на сто процента във Варна в последните два двубоя. След 10 поредни победи Сборная отдавна си беше оплела кошницата и дойде на плаж в морската ни столица. И така след подарък от тяхна страна стигнахме до Полша. Питате ли се как са се чувствали германците, които се надяваха Русия да играе феърплей срещу България. Както ние се чувствахме снощи, когато Аржентина реши да падне от Полша. Да, но когато на нас ни помагат, всичко е наред. Защо обаче, когато другите си правят тънки сметки, са продажници?

В последните няколко години все ще чакаме другите да ни класират. В баскетбола трябва да променят формата и да увеличат отборите, за до може България да играе. Във футбола не може да бием Швейцария и Черна гора у дома, ама правим сметки как ще треснем Англия и ще гоним класиране на Европейското. И така докато ние смятаме, останалите се развиват, вадят силни спортисти и печелят на игрището. А не на листа с химикал в ръка.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ