Всичко е ясно, да влезе убитият. Има една такава приказка. От няколко години и в родния футбол всичко е ясно, да влезе Кирил Домусчиев и да каже какво иска. Думата му не е заповед, не е закон, а нещо повече. И всички го слушат и чинно изпълняват. Не сме глупаци, за да не виждаме поредното навеждане пред Лудогорец.

Караме по хронология. ЦСКА пусна молба за преместване на мача с Лудогорец. Молбата бе отхвърлена от БФС. Нищо странно и нелогично, в Борисовата градина са свикнали с това. След няколко дни Лудогорец подаде молба и хоп, видите ли, всичко се преобърна наопаки и дербито бе изместено.

Какво се получава? Когато ЦСКА иска нещо, не се изпълнява. Когато Лудогорец пожелае нещо - то е прието като закон, да не би да се накриви капата на Домусчиев. Да не би да вземем да го ядосаме, че ще останем без футбол. Нали самият той каза, че плаща за телевизионните права, той е шефът и той е футболът. Боже, опази от такива дерибеи, които продължават да си мислят, че те са и футбола, и историята, и годините слава. Господин Домусчиев, успехите са временни, но онова, което ще видите на 22 ноември на стадион "Българска армия", ще ви даде отговор на въпроса защо е добре да уважавате тези, които са минали по пътя на Лудогорец десетилетия преди това. Точно те дават смисъла на футбол без кренвирши и питка и без платени статии за безплатен чартър.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ