Президентът на Славия Венцеслав Стефанов много обича да хвърля кал по другите. Да говори за полегнали Тодори във Варна и в Стара Загора. Само, че снощи неговите собствени фенове видяха някой полегнал на "Овча Купел" и това определено не беше Тодора.

Беше Славия. Добрата стара Славия. Толкова добра, че май даде едни три точки на Пирин, за да избегнат бараж "орлетата". А гарнирано с един обрат и един солиден коефициент - безценно.

Естествено, точно в този момент и за този мач Венцеслав Стефанов не бе на трибуните. "В Русия съм, в Русия съм..", каза босът на "белите" пред БЛИЦ СПОРТ. Удобно, може би.

Разбира се, ние няма как да твърдим със сигурност дали Славия полегна. Можем само да гадаем и да съдим по това, което виждаме. Можем да съдим по феновете, които викаха "Ку*ви сте" и "Горчиво" по адрес на любимия си отбор. Глупави хора, нали г-н Стефанов? Не разбират от футбол.

Но нито ние, нито те имаме доказателства. Тях трябва да ги разглежда една комисия, водена от един генерал. Само, че тази комисия за толкова години нищо не е свършила. Не, простете, свърши нещо - извади от футбола Стивън Петков, почти съсипа кариерата му, а накрая го обяви за невинен. Но това е друга тема. Тази комисия и сега няма да се сезира, тази комисия и сега няма да разследва нищо.

Снощи Венцеслав Стефанов не бе словоохотлив. Нямаше ги любимите му лафове, нямаше нищо за полегналата Тодора, за Очко-бибочко. Не беше онзи духовит президент на Славия. Защо ли?

Понеже Стефанов каза, че не е гледал мача, нямаше как да го питаме за поведението на защитата през второто полувреме, за поведението на Георги Петков, за най-лесните два гола в кариерата на Мартин Тошев. Не успяваме да питаме и треньора на Пирин Наджи Шенсой защо вместо за мача, говори за това колко много уважава президента на Славия. Косоварят дори не чете вестници и сайтове, ако там няма изказване на Стефанов. Любов ли бе да го опишеш...

Г-н Венцеслав Стефанов, най-учтиво молим да изгледате запис от мача на вашия отбор с Пирин и най-вече второто полувреме. И след това, ако може, да коментирате полегна ли "бялата" Тодора? Или просто всички, които гледахме мача, сме "глупави хора, които не разбират от футбол"?

Г-н генерал, ръководещ комисията по феърплей, молим и вас за същото.
Юри СЛАВЧЕВ/БЛИЦ СПОРТ