ЦСКА, Локомотив (Пловдив) и Славия изиграха снощи първите си европейски мачове за сезона. Първите два отбора ще имат и следващи, докато "белите" приключиха пътуването си още на старта в Албания.

Всички в България свалят шапка на Венци Стефанов и Златомир Загоричич, че се налагат български момчета, но явно за пробив в Лига Европа трябва повече. Кукеси не е гранд, а Албания не трябва да е страна, с чиито футболни тимове трябва да се съобразяваме. Обаче с няколко чужденци Кукеши надигра Славия и заслужено продължава напред. А на "Овча Купел", ако искат да правят пробив в Европа, явно трябва малко да променят политиката.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

За жалост видяното и от другите ни два представителя не впечатли. ЦСКА се измъчи и бе близо до резил срещу аматьори от Малта. Локомотив мина през иглени уши срещу абсолютния черногорски дебютант Искра (Даниловград). И "смърфовете" продължават напред благодарение на дузпа. 

Явно е от представянето в Европа и футболът, който бе показан, че родното ниво върви надолу всяка година и вече е нужно да има промени. Защото следващият кръг, а и следващите години може да не се стигне до голове в добавеното време и дузпа в последните минути, които да спасяват родните клубове от резил. 
Димитър АПОСТОЛОВ