Каквото и да се напише за ЦСКА, все ще е малко. Все ще има още какво да става. В Борисовата градина станаха банални с издънките и провалите си. Не беше една и две издънки, скандали, побоища, наказания и още и още. На феновете им омръзна всеки ден да осъмват с нови скандали, които тресат любимия им отбор. Така е от години, така ще бъде още години. “Червените” са на дъното – и на класирането в “А” група, и с извършената селекция през лятото, и с играта си, и с управлението на ръководството, и с всичко. Просто в момента в ЦСКА нищо и никой не работи, въпреки че ни заблуждават, че се работи, та даже и правилно, но резултатите се губели. Няма как, нали разбирате, че за да няма резултати някой скатава и не работи.

Лошото е, че при “армейците” не работят точно хората, на които им се плаща и то прекалено добре, за да го правят – футболистите. Не е виновен Павел Дочев, за няколко седмици това е свършил, такива са резултатите. “Червените” се издънили срещу Видима-Раковски. Ами да, ще се издънят. Ако има по-слаб отбор от Видима, и той ще бие гранда. Имам чувството, че в момента ЦСКА да играе с Авангард (Бачево) от “В” група, ще загуби насред “Армията”. Това е положението. Играчите не искат да си вършат работата. Това е заключението, защото ако е вярно, че не могат да си я вършат, ще е много жестоко за тях. Срещу тима от Севлиево “червените гиганти” се разхождаха по терена и чакаха съперника сам да се бие. Е, “звезди”, такъв отбор не съществува. Павката Виданов за пореден, ама за пореден път доказа и показа на всички, че е слаб и не става за ЦСКА. Асистира по най-добрия начин на Самет Ашимов за гола. Да беше първата му грешка, да му прости човек, ама Виданката е такъв от няколко години. Бил юноша на ЦСКА, бил талант, надежда и още какво ли не.

С мениджърска намеса стигна и до националния отбор. Само че излиза срещу Видима-Раковски и го разкриват Самет Ашимов, Траян Траянов, Александър Бранеков и компания. Италианците в защита – по-слаби и от тукашните звезди в червено. Грешка след грешка на Акуаро и Еспозито, които бяха доведени на “Армията” уж, за да подсилят тима и да създадат конкуренция. Глупости, тези туристи с нищо не заслужават да обличат червената фланелка. Същото важи и за прехваления Тиеро, който незнайно как е контузен вече два месеца. Болен ли е дошъл, в ЦСКА не са знаели за контузии ли, не се казва, но нали точно той трябваше да партнира на Тодор Янчев за уникалната халфова линия. Идваме си на една от многобройните болни теми в отбора в момента – травмите. След мача с Видима-Раковски контузиите от началото на лятната подготовка станаха 13. Говорим за сериозни травми, които вадят играчите за повече от 2-3 дни от терените. Има нещо сбъркано. Или доведените чужденци идват контузени, или не са играли по 1 година и тук при най-малкия удар се хващат за крака. Или е сбъркана подготовката им през лятото. Как така в Левски от петима нови използват четирима, а в ЦСКА не могат един да изкарат за стартовия състав.

Сигурно и Павел Дочев има вина за лошото състояние на “червените”. Греши тактиката, прекалява с тренировките или нещо друго. Факт е обаче, че тези футболисти не играеха нищо и при Любо Пенев, и при Андоне. Все треньорите опираха пешкира, а играчите не си даваха зор и правеха каквото си поискат. Защото нали точно заради мрънкането на играчите от яката дисциплина Любо Пенев си тръгна от “Армията”. Той искаше да затегне тима, да вкара нещата в ред, но никой отгоре не застана зад гърба му. Е как Любо да стои и да всява респект във футболистите. Цяло лято част от играчите мрънкаха, че Павел Дочев ги изцеждал с тежки тренировки, било непоносимо, не можело така. Чакайте, ако не искате да сте футболисти, да сте учили за професори. Плащат ви да тичате, а не да седите на бюрото, така че стягайте се. Момченцата в червено явно не са виждали тежки тренировки, режим и дисциплина. Режим като в КНДР, изпита го селекционера на националния отбор Ким Хон Чун, който бе пратен в трудов лагер след световното първенство в ЮАР. Точно това се полага на “червените” играчи, които се мърдосват по терена и сменят треньор след треньор.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ