Има само един вариант за спасението на ЦСКА и той е известен на футболната общественост от една година насам. Но след като и синдикът го потвърди, значи няма връщане назад, няма сливане с този или онзи, няма регистриране на ново дружество.

Изходът е следният – да се създаде консорциум от двама или трима богати българи, които да извадят „червените” от калта. Преди да го извадят обаче, те трябва да извършат една много трудна задача. Да захвърлят на една страна пустото си его и да се обединят около каузата, наречена „ЦСКА”. Да, задачата е трудна, но не и непосилна.

На „армейските” фенове им писна любимият им клуб да се върти в омагьосания кръг. Те искат тимът им да го има – с купите, с историята, с миналото. И вместо да се опитват да припознават някаква си там трансформация с такъв или онакъв оттенък, по-добре е истинското ЦСКА да оцелее.

Ще повторим какво заяви синдик Дора Милева: „Възможно е задълженията към НАП да се разсрочат, а тези към частните кредитори да бъдат редуцирани до голям процент или да се опростят, а други да бъдат преоформени в акции. Така един сериозен инвеститор би могъл да възстанови дейността на дружеството още от есента и отборът да продължи в „Б“ група или планираната Висша лига, с годишен бюджет не по-голям от този на другите отбори в първата половина на „А“ група.”

Със сигурност ЦСКА ще има гарантирано бъдеще, ако управлението на  клуба попадне не в едни, а в няколко ръце. Така че, господа бизнесмени, действайте! Обединете се. Защото само и единствено "червеното съединение" ще направи силата.
РУМЕН ИЛИЕВ/БЛИЦ СПОРТ