Кирил Николов e новият рекордьор на Витоша 100. Дизела успя да преодолее за точно 7 часа, 39 минути и 3 секунди 91 километра с денивелация 2630 метра по традиционния маршрут на състезанието "Обиколката на Витоша". На финала в Бояна (до новата база на футболните национали) Николов пристигна за по-малко от 8 часа, след като стартира в 9:15 часа сутринта.

Досегашното постижение принадлежеше на Андрей Гридин, регистрирано през 2015 година - 8 часа и 6 минути.

Целта пред Николов беше да завърши Витоша 100 под 8 часа, но в крайна сметка постигна феноменалния резултат от 7 часа и 39 минути, задавайки доста добро време, въпреки че бягането му нямаше състезателен характер.

ФИНАЛЪТ:


"В крайна сметка това е рекорд на самото състезание, а аз ще тичам сам. Различно е. Първо, че сега няма състезателен характер, второ - състезанието винаги стартира в полунощ, а аз тръгвам малко след 9 часа сутринта. Нещата са несравними", обясни Кирил Николов преди старта.

Проектът на Дизела беше озаглавен "Витоша72" с медиен партньор БЛИЦ СПОРТ. В продължение на 72 дни преди бягането онлайн платформа даваше пълен и безплатен достъп до подготовката му - програма, тренировки, хранителен режим и избор на екипировка.

За Дизела това не е първи рекорд. Припомняме, че той в края на август 2015 година той подобри и върховото постижение по преминаването на 600-те километра от връх Ком до нос Емине. Екстремният бегач измина тежката дистанция за 4 дни, 13 часа, 5 минути и 30 секунди.

СТАРТЪТ В БОЯНА: