Едно от най-популярните лица на българското ориентиране и планинско бягане - Кирил Николов, ще атакува в понеделник рекорда на "Обиколката на Витоша" по проекта си "Витоша 72", на който БЛИЦ СПОРТ е медиен партньор.

Опитът на Дизела да измине близо 100-те километра първоначално беше планиран за днес, но поради влошаването на времето и очертаващите се валежи до събота, беше взето решение за промяната.  

"Приятели, поради не много хубавата метеорологична прогноза, бягането ми по маршрута "Обиколката на Витоша", се отлага за 31 октомври, понеделник. Имайки горчивия опит от Ком-Емине 2014, моят екип и аз, решихме да не се изправяме срещу времето, а вие имайте хубава вечер", съобщи Дизела.

Припомняме, че след постигнатите рекорди на Ком-Емине и 5-те върха, Кирил Николов се отправя към ново предизвикателство - опит за поставяне на нов рекорд на "Обиколката на Витоша". В момента той принадлежи на Андрей Гридин, който през 2015 година спечели състезанието с време 8 часа и 6 минути.

Целта пред Дизела е да измине "Витоша 100" за 7 часа и 30 минути, но и 8 часа ще бъде голям успех и регистриран нов рекорд.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ