Кирил Николов, който преди дни стана трети в световните серии по скайрънинг, проведе отлична загрявка за Обиколката на Витоша. Дизела завърши първи в полумаратона в състезанието по планинско бягане "Хайдушки пътеки". Притежателят на рекордьора за най-бързо изминаване по туристическия маршрут Ком-Емине, преодоля 21 км по живописното трасе над Сливен за 2 часа и 1 минута. В по-късата дистанция на състезанието, в която той участва, финишираха 19 мъже и 8 жени.

"В неделя край Сливен се проведе планинския маратон "Хайдушки Пътеки". Поради натоварения ми график от състезания и събития участвах на късото 21 км трасе, на което се класирах първи. Истинско планинско бягане и много добра организация. Определено догодина ще участвам отново, но този път надявам се на целия 42 км маратон", сподели Кирил Николов.

"Много съм доволен. Не очаквах да е толкова добре организирано състезанието. Нямам абсолютно никакви забележки", добави Кирил Николов след успешното състезание в Сливен.

"Хайдушки пътеки" беше последен старт за него преди очакваното с голям интерес събитие - дали Дизела ще подобри рекорда в Обиколката на Витоша? Целта му е да измине 100-те километра от традиционното състезание за по-малко от 8 часа. Рекордът за момента принадлежи на Андрей Гридин, който през 2015 година спечели състезанието с време 8 часа и 6 минути. БЛИЦ е медиен партньор на събитието и желае успех на Дизела в поредното му тежко изпитание.

Атаката на рекорда е планирана да се състои в сряда, но очакванията за дъждовно време може да отложат събитието с няколко дни, научи БЛИЦ.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ

Вижте кадри от успешното представяне на Дизела на състезанието Limone Extreme Skyrace в Италия, където завърши трети и зае третото място в световните серии по скайрънинг: