Екстремният ни бегач Кирил Николов записа голям успех в САЩ, изумявайки и американците. Дизела завърши на второ място в третия си старт за сезона в Световната купа по Скай Рънинг. Състезанието по планинско бягане (28 километра с 2400 метра денивелация) се проведе в щата Монтана.

Дизела тича на максимум сред много силна конкуренция и по стръмно и каменисто трасе. По-бързо от него 28-те км измина единствено Хасан Айт Чауи - 3:06:39 часа. Времето на българина беше 3 часа и 14 минути.

"Вълнуващ ден и второ място в предпоследния кръг от Световната купа по Скай Рънинг. Тук трябва да благодаря и на Димитър Димитров за това, че ме "насили" да дойда чак до Щатите и участвам в това състезание. Благодаря на всички вас за подкрепата пред компютрите и телефоните си. И на последно място, но не и по значение благодаря на всичките спонсори, без които това пътуване нямаше да е възможно", написа изтощеният след тежкото състезание Кирил Николов в социалната мрежа.

"Изключително съм щастлив, че станах втори в тази конкуренция. Бягането не тръгна съвсем по план. В началото няколко човека тръгнаха много бързо и не знаех дали ще задържа това темпо до края. Още на първото голямо изкачване разбрах, че просто са тръгнали бързо, тъй като ги стигнах. На върха се качих четвърти, а на спускането след това успях да стана трети и все пак запазих сили за накрая, защото имаше още една секция с много трудни изкачвания", разказа Дизела.

"Нямаше как да стана първи, тъй като водачът беше доста по-напред от мен. Важното е, че най-накрая се полуичи. Цял сезон спадове и малки успехи, сега най-накрая нещата се получиха и съм доволен от второто място. Остава още един старт от Световната купа по Скай Рънинг - в Италия в средата на октомври. Надявам се и там резултатът да бъде толкова добър", добави рекордьорът по преминаването на 600-те километра от връх Ком до нос Емине.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ