Екстремният бегач Кирил Николов - Дизела заминава за САЩ, където му предстои трети старт за Световната купа по Скай Рънинг. Състезанието по планинско бягане ще бъде в щата Монтана и ще се проведе на 3 септември.

"В събота летя за САЩ. Отивам седмица по-рано, за да мога да опозная района. Знам, че трасето ще е много тежко и трудно. Стартът е на 2100 метра надморска височина, като най-високата точка, която ще достигнем, е 3400 метра", коментира Дизела пред БЛИЦ СПОРТ за следващото тежко изпитание, което му предстои.

Състезанието The Rut в Монтана (САЩ) е на 28-километрова дистанция с 2375 метра денивелация. Дизела ще има голяма конкуренция в лицето на заемащите челните позиции в класирането за Световната купа по Скай Рънинг. Нашият бегач е на 12-ото място в ранглистата след два старта, като амбициите му са да се изкачи с няколко позиции в предстоящата следващата събота надпревара.

Подреждането се определя от осем старта през годината, като за финалното класиране се взимат четирите най-добри времена на атлетите.

Припомняме, че миналата седмица Кирил Николов обяви и следващата си голяма цел - пробягване на Обиколката на Витоша за под 8 часа. Подробности - ТУК!
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ

Дизела тренира вчера по склоновете на връх Мусала: