Екстремният бегач и ориентировач Кирил Николов се изправя пред ново изпитание, последно за успешната за него 2016 година. Утре Дизела стартира на ултрамаратона "The North Face Championship" в САЩ, където трябва да преодолее максимално бързо 80-километровото трасе с 3500 метра денивелация.  

"Бягането ще бъде около Сан Франциско. Стартът е в 5 часа местно време или 15:00 часа българско. Опитвам се да преодолея часовата разлика и да се настроя максимално добре. Конкуренцията е много силна, ще бъде много бързо състезание", коментира Дизела пред БЛИЦ СПОРТ часове преди старта в Щатите.

Припомняме, че в средата на октомври българинът записа голям успех в Италия, където извоюва третото място в Световните серии по скай рънинг. "Сега не съм си поставил някакви по-специални очаквания. Обещавам отново да бягам до дупка и каквото стане. Това ще ми е втори старт на ултрамаратон зад граница. Първият го спряха по средата заради пороен дъжд - Паранести в Гърция през 2014 година. Да се надяваме, че сега в Щатите ще ми бъде първият завършен ултрамаратон. Прогнозите са, че времето ще бъде много добро по време на състезанието. "The North Face Championship" е най-силната ултра от гледна точка на конкуренцията, не смятам, че е най-тежкото състезание, организирано в САЩ", добави Кирил Николов.

Битката на ултрамаратона, която със сигурност ще бъде много оспорвана, ще може да бъде проследена на сайта irunfar.com. Американците отделят внимание и на Дизела. Българинът попадна в списъка на 20-те бегачи, които бяха представени преди старта, като са изредени малка част от успехите му.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ