Звездата на българското планинско бягане Кирил Николов следва усилено плана си за подготовка преди предстоящото на 28 октомври предизвикателство - да избяга "Обиколката на Витоша" за рекордно време под 8 часа.

Както вече стана ясно, феноветете на Дизела и любители на бягането в продължение на 72 дни преди старта имат възможност да следят онлайн подготовката му на сайта vitosha72.com. Самият той ежедневно публикува програмата си, какви тренировки включва тя, хранителен режим, както и избор на екипировка.

В сряда, когато беше 44-ият ден от "Витоша 72", Николов реши да обиколи Витоша с колело с цел да опознае още по-добре трасето.

"Темпото беше стегнато, но в никакъв случай не бързо", сподели екстремният бегач, който обиколи Витоша за 6 часа и 17 минути.

"Така завършва деня. Почти 102 км около Витоша. За едно нещо се замислих сериозно докато обикалях планината. Почти двумилионна София, а по пътеките срещнах 7 колоездачи и 32-ма пешеходци, тръгнали на разходка или 0.00195% от населението на Столицата, възползващи се от планината през днешния ден. Естествено това не са всички хора, които са били на Витоша, но въпреки това процента си остава твърде малък...", написа Дизела във "Фейсбук".

Николов ще има много важно състезание преди старта на "Обиколката на Витоша". На 15 октомври е финалът на Световната купа от сериите "Скай рънинг" в Лимоне (Италия). Състезанието ще даде бонус точки, които ще са определящи за финалната класация и призовите места. Към момента Кирил Николов е седми в общото класиране. В началото на септември той изуми и американците, завършвайки втори в предпоследния старт от сериите, който се проведе в Монтана (САЩ).
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ