В едно от най-оспорваните състезания на Световното по лека атлетика в Пекин Габриела Петрова спечели четвъртото място с личен рекорд от 14.66 метра. Тя беше и в позициите на медалите по време на надпреварата, но в крайна сметка излезе от сектора със сълзи на очи. „Няма как да няма сълзи. Трудно е, когато си поставяш големи цели и не можеш да ги изпълниш", коментира Петрова пред пратеника на bgathletic в Пекин.

"Няма как да няма разочарование. На личния рекорд съм доволна, но можеше медалът да е в нас. Но така е било писано. Много съжалявам. Ударих си крака, защото ми беше грешна постановката. Бях дръпната назад, от където идваха и повечето ми проблеми днес. Сборът ставаше хубав на първа и втора и оттам-нататък не можех да изтегля да продължа самия скок, да го завърша. Но... такъв бил денят. Трудно ми е още. Не направих нито един фаул, но можеше още повече да скоча в опитите. Поне още 20 см мисля, че можех да ги напрвя. Но гледам напред. Свършило е вече. Само изводи мога да си извадя. Може би ми трябва и още рутина. За първи път съм на такъв голям форум. Каквото и да си говорим, имаше притеснение. Опитните момичета си показаха, че скачат и използват всеки един момент. Олимпийската шампионка демонстрира класата си. Очаквах силно състезание. Имах едно наум, че тези момичета ще скачат. Няма как”, продължи.

Представянето на Петрова може да се определи само като успех. Въпреки сълзите в очите на Габи, нейният треньор Атанас Атанасов е доволен. „Треньорът ми е доволен. Каза, че сме изпълнили плана. Борихме се докрай. Лично постижение на големия форум, мисля, че е добре. Доволен е", каза още Петрова на стадион „Птичето гнездо”.

"Нашата най-голяма цел остава Олимпиадата. Както е било и до сега. Така че, ми трябва само опит. Нищо не сме изгубили, всичко е пред нас”, добави българката.

НАТИСНЕТЕ ВЪРХУ ЛОГОТО, ЗА ДА ВИДИТЕ КОГА СТАРТИРАТ БЪЛГАРИТЕ

10_1.jpg

НАТИСНЕТЕ ВЪРХУ ЛОГОТО ЗА ПОДРОБНАТА ПРОГРАМА ЗА ДЕНЯ

6_1.jpg