Ултрамаратонецът Андрей Гридин стартира отлично сезон 2017, побеждавайки по безапелационен начин конкурентите си в "Hajar 100 Urban – Ultra", провеждащо се в Дубай. Натурализираният казахстанец преодоля 100-километровото трасе за 10 часа и 30 минути.

Състезанието беше допълнително затруднено от буря с ураганен вятър в най-високата част на трасето. Средна температура от 24 градуса също изморяваше допълнително участниците.

Зададеното от Гридин време е най-доборото за това трасе, имайки предвид, че то се различава от миналогодишното с по-голяма трудност и специфики на терена. Сегашният маршрут преминава през 30 км асфалт и 70 км чакъл. Трудността му се определя и от факта, че близо 4000 метра от общата 4700 м денивелация е събрана в първите 50 километра.

Гридин демонстрира отлична форма и още от самото начало поведе колоната, постепенно трупайки аванс.

След безапелационния сезон 2015, когато Андрей спечели всички възможни състезания на свръхдълги дистанции по планинско бягане в България, изключително успешния сезон 2016, който приключи с победа с рекорд в Гърция, победа в Италия и трето място на състезание от престижната верига World Tour в Кападокия, най-успешният български състезател на ултрадълги дистанции спечели първото състезание в календара си за 2017 година - "Hajar 100 Urban – Ultra". След финала днес Гридин гордо развя българския трибагреник. Бегачът ще се прибере в България на 21 февруари и започва подготовка за следващото си голямо предизвикателство, проекта „100 под 8”, който ще се проведе на 8 април 2017 г.