Ивет Лалова спечели два сребърни медала от европейското първенство по лека атлетика в Амстердам. Българката финишира втора в двата финала на 100 и 200 метра. Родената на 18 май 1984 година спринтьорка доказа, че и на 32 години продължава да е българската гордост и едно от лицата на родния спорт пред света.

"Доволна съм от представянето си, защото на 100 метра дори имах по-добър старт от победителката Дафне Схипърс. Какво видях в очите на съперничките?! Много голямо уважение и страх. Прочетох в погледите на всички присъстващи на стадиона същото. Там бяха доста хора, които от години са в атлетиката. Поздравиха ме, че отново съм на почетната стълбичка", коментира Ивет Лалова пред БТВ.

На въпрос, какво иска да каже на гръцкия лекар, който я оперира преди години и й постави 38-сантиметров пирон в крака, Ивет каза: "Той следи кариерати ми, убеден съм, че е гледал и тези бягания. Искам да му кажа благодаря, защото ако той беше изпуснал момента, не беше мислил детайлно за най-малките неща, тази операция може би нямаше да бъде усдпешна и аз нямаше да мога да бягам толкова бързо."

На въпрос, как се вдига в толкова труден момент след подобна тежка операция, спринтьорката каза: "Всеки един спортист минава през такива трудности. Затова е важно какви хора ще бъдат до теб. До мен това бяха семейството ми, треньорът ми Коце Миланов и най-близките ми приятели."

На въпрос, какво усещане имаш, стремиш ли се към медал на Олимпиадата, българката отговори: "Олимпиадата е много по-трудна от европейското първенство. Всички ме поставят като претендентка за медал, които създава очаквания. Искам да вляза във финалите на спринтовете, което е висока цел. Ако не го направя, ще бъде разочарование за хората, но не е така. Отивам не толкова с очаквания, а с надежда, че там ще дам повече от себе си."

"Аз отдавна не бях имала честта да се загръщам с българския трибагреник. По принцип такива се раздават на трите медалистки на големи първенства. Сега ми се случи в два последователни дни, това е най-прекрасното усещане. Много е хубаво, много е красиво", каза още Ивет Лалова.

Атлетката се обърна и към възстановяващата се гимнастичка Цветелина Стоянова: "Пожелавам й да бъде много силна и да се възстанови възможно най-бързо."