Изключително топло беше посрещната Ивет Лалова на аерогара "София" при завръщането си от Хелзинки. Европейската шампионка на 100 метра беше бурно аплодирана при появата си на летището, където я очакваха стотици фенове. Лалова беше изненадана с множество букети, които нямаше как да поеме и се наложи хората от щаба й да й помагат. Най-бързата бяла жена поиска помощ и от майка си, за да може да отнесе цветята, с които я засипаха многобройните й почитатели.

"Изморена съм, защото тръгнахме в 4 часа сутринта. Сега искам да си почина и да осмисля нещата. Благодаря на всички за букетите, няма по-хубаво от едно такова посрещане и няма по-мило нещо от обичта на хората", бяха първите думи на щастливата Ивет.

"Осъзнах, че съм №1 в Европа, но Олимпиадата е прекалено близо, за да се възгордявам и главозамайвам. Много добре осъзнавам каква е разликата в състезанието, което ми предстои следващия месец. На Олимпиадата тези момичета, които победих преди една седмица, трябва да елиминирам още в сериите, ако искам да стигна до финал. Вече съм на 28 години и за мен тези неща са едно възнаграждение за труда и едно потвърждение, че вървя в правилната посока. Сълзите винаги са изблик на много емоции след финала не можех повече да сдържам емоциите си, защото напрежението там е много голямо. Бях убедена, че ще бъда първа, но никога човек не може да бъде спокоен. Няма лесен медал, няма лесна победа, пътят е много труден. Зад това отличие стоят много хора, не само труда на един човек", коментира Лалова.

"За Лондон единствено се моля да съм здрава и да имам шанс. Там ще е съвсем друго ниво. Щатите и Ямайка се заканват с някакви фантастични резултати. Това нещо се повтаря на всеки 4 години и вече много добре знам каква е играта. Нека бъдем реалисти - финал за мен в Лондон ще бъде много голям успех! Нека бъда пак най-добрата европейка и да го потвърдя. Пък ще дойде време и да премеря сили и с тези големи момичета", добави европейската шампионка в спринта на 100 метра.