Министърът на младежта и спорта Красен Кралев и волейболната легенда Любо Ганев дадоха старт на 34-ото издание на Софийския маратон. Над 4000 бегачи участват в състезанието, като над 700 са участниците от чужбина. Сред тях са атлети от Кения, Етиопия, Мароко, Уганда, Намибия и др.

Певицата Йоана Драгнева забавлява зрителите на маратона, както и два атрактивни състава от мажоретки. Очаква се победителите в състезанието да бъдат наградени от столичния кмет Йорданка Фандъкова.

За втора поредна година Операция „Жълти стотинки” е кауза и на Софийския маратон. В него ще участвa отборът на VIVACOM, който ще тича за каузата. В подкрепа на инициативата също ще тичат Данчо Йовчев, баскетболният отбор и младежкият футболен отбор на клуб Левски. На място ще има и благотворителен базар, на който всеки ще може да закупи артикул и да даде своя принос за децата с увреждания. 

В кампанията може да се включи всеки – както физически лица, така и търговски обекти. Тази година инициаторът VIVACOM е осигурила допълнителен брой от специалните касички за жълти стотинки, които могат да бъдат заявени от всеки един търговец, независимо от обхвата и вида на неговата дейност – на имейл адрес [email protected]

Кампанията може да бъде подпомогната и със sms на кратък номер 1415 или с обаждане на телефон 0-900-5-14-15. Цената е 1 лев за всички абонати на трите мобилни оператора в страната и 1,20 лв. за клиентите на предплатени услуги. За по-големи дарения има осигурена дарителска сметка: IBAN BG70TTBB94001528002490.

СНИМКИ: ГЕОРГИ КОЛЕВ, БЛИЦ