Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙМ 3!

Лекоатлетката Радослава Мавродиева нарочно е направила три фаула в квалификациите на тласкане на гюле от олимпийските игри в Лондон. Това призна самата тя с писмо до българската федерация (БФЛА), написано още на 30 август, но станало известно чак вчера.

Както е известно, в Лондон 25-годишната атлетка бе единствената, която направи три фаула и не записа резултат. След завръщането от Лондон президентът на БФЛА Добромир Карамаринов заяви: "Защо се провали Радослава? Дали това е защото опитите са били слаби? И най-слабото класиране е по-добре от три фаула. Защо е направила три фаула? Бъдете сигурни, че това няма да остане непроверено, ще разберем защо се е случило така. Някои от атлетите ни в Лондон не се състезаваха със сърце."

В писмото Мавродиева обяснява първо трите си фаула на световното първенство на закрито в Истанбул 2012 през зимата: "Вие знаете, че подготовката ми мина на много ниско ниво през зимата. Ние влязохме в залата чак в края на декември. Това забавяне наруши подготовката ми. Честото сменяне на секторите (от цимент на талашит и от талашит на цимент) и сектор, който отговаря на всички изисквания, както е в залата в Истанбул, ме обърка допълнително. Не бях готова за това състезание."

В Лондон обаче Мавродиева отишла с нагласата за финал, странно защо с пристигането се усетила слаба и с омекнали крака. "Решението ми беше да направя фаулове. Казах си: "По-добре фаулове, отколкото слаб резултат", но в никакъв случай не съм искала да се представя лошо." Ради завършва писмото с "Oбещавам повече да не правя умишлени фаулове" и "Ако без да искам съм засегнала с нещо уважаемия от мен управителен съвет на БФЛА, моля да бъда извинена".