Състезателката по тласкане на гюле Радослава Мавродиева поясни, че отвореното писмо, което изпрати до медиите по-рано през седмицата, не е било разбрано правилно. Тя не обвинява Българска федерация по лека атлетика.
 
“Не аз уронвам престижа на федерацията, а агенцията, която разпространи отвореното ми писмо, защото сложи невярно заглавие”, каза Мавродиева на свикана от нея й треньорката й Валентина Желязкова пресконференция.
 
Желязкова заяви, че от април 2012 г. Състезателката й е в I ниво на олимпийска подготовка. От федерацията са им осигурили финансови средства за подготовка.
 
“Федерацията е била винаги насреща. Ние искаме да работим добре с БФЛА. От април видяхме светлина в тунела и подготовката ни мина на ниво. Подготовката на Радослава беше насочена за европейското първенство, защото нямахме норматив за Олимпийските игри до май. След това нямахме състезания, но тя постигаше добри резултати на тренировка. Може да е спаднала малко формата й, защото не можехме да поддържаме състезателна дейност.”, каза Желязкова.
Мавродиева сподели, че е направила фауловете на Олимпийските игри, тъй като не е тласкала добри постижения: “И да бях записала резултат какво от това.”
 
Тя обясни, че не е издържала психически от напрежението на такъв голям форум като Олимпийски игри и публиката от 80 000 души я е притеснила: “Не мислех трезво. Сякаш не бях аз. Омекнаха ми коленете.”