"Чувствам се добре и съм готов да скачам високо, а вие можете да видите, че съм в наистина добра Група "А" заедно с най-добрите скачачи този сезон", написа Тихомир Иванов часове преди старта на участието си на Световното по лека атлетика в Лондон.

Възпитаникът на Георги Гетов очакваме да ни зарадва днес. Квалификацията в скока на височина стартира в 13:15 часа. 

Десетият от Олимпиадата в Рио де Жанейро ще се опита да си осигури място сред най-добрите дванадесет. За целта Тишо трябва да подобри личния си рекорд от 2.30 метра, тъй като квалификационната норма е 2.31 м., или да бъде сред най-добрите 12. 

Преди квалификацията стана ясно, че скачачът от Плевен е с един конкурент по-малко. Дерек Друин няма да защитава титлата си в скока на височина на световното първенство в Лондон. Канадецът, който е и актуалният олимпийски шампион, не успя да се възстанови от травма в ахилесовото сухожилие. 

23-годишният плевенчанин е в квалификационна Група "А", където компания ще му правят Богдан Бондаренко (Украйна), Мутаз Есса Баршим (Катар), Силвестър Беднарек (Полша) и др. Иванов е със стартов номер осем.

"Това е стартовият списък за квалификациите на висок скок. Имам удоволствието да представя България във високия скок на първия за мен световен шампионат!", написа Тихомир Иванов в социалната мрежа.