Мо Фара преодоля сутрешните жеги в Пекин и леко спъване, за да се класира на финала в бягането на 5000 метра от Световното първенство по лека атлетика. Сомалиецът с британски паспорт завърши втори в квалификацията с време 13:19.44 минути, изпреварен единствено от етиопеца Йомиф Кеджелча. Мо Фара вече спечели 10-те хиляди метра през уикенда, а победа в съботния финал на половината дистанция ще го превърне в единственият лекоатлет в историята, който печели последователни двойни победи на световни първенства. Британецът спечели на двете дистанции и на Олимпийските игри в Лондон през 2012 година.

"В самото бягане се чувствах добре, но за малко пак да падна. Възстановяването от финала на 10 хиляди метра протече добре и мисля, че всичко е възможно в предстоящия старт. Трябва просто да пазя правилната линия на бягане", каза Фара.

Финалът на 5000 метра е в събота в 14:30 часа българско време.

Днес ще бъдат раздадени пет комплекта медали, които са разпределени в мъжките дисциплини 400 метра, 3000 метра стипълчейз и хвърляне на копие, както и женските 400 метра с препятствия и овчарски скок.

НАТИСНЕТЕ ВЪРХУ ЛОГОТО, ЗА ДА ВИДИТЕ КОГА СТАРТИРАТ БЪЛГАРИТЕ

10_1.jpg

НАТИСНЕТЕ ВЪРХУ ЛОГОТО ЗА ПОДРОБНАТА ПРОГРАМА ЗА ДЕНЯ

6_1.jpg