ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Левски ще може да откупи Евертон Бала срещу неголяма сума в края на годината, информираха в Бразилия. Нападателят ще струва на "сините" най-много около 300 хиляди евро. Както е известно, Бала има договор с Мирасол до лятото на 2025 г. и пристигна на "Герена" под наем. Контрактът за преотстъпването му е до края на 2024 г.

Дали обаче ще остане за постоянно в Левски, зависи от изявите му. Пълното име на 25-годишния нападател е Франсиско Евертон Мота де Кастро - Бала.

Бразилецът получи екипа с №17, с който играеше продаденият на японския Гамба Осака негов сънародник Уелтън.

 200 лв. Начален Бонус Спорт от efbet!

Проверка на БЛИЦ установи, че Бала не е вкарвал гол в официален мач от доста време. За Мирасол той записва 4 срещи от 10 възможни в шампионата във втора дивизия на Бразилия. Преди това има 4 гола в 11 мача за Бруске. Последното му попадение в официален двубой е в началото на юли, след което така и не успява да порази целта. 

Интересното е, че до момента този сезон Левски не е привлякъл нито един българин. През есента на "Герена" пристигнаха бразилецът Дарлан и французинът Асими Фадига. През зимата "сините" бяха доста по-активни на трансферния пазар заради изходящите трансфери на Роналдо, Уелтън, Дарлан и Жереми Петрис.

Освен Евертон Бала, на "Герена" взеха и друг бразилец - Фабио Лима, както и уругваецът Хоакин Фернандес, словакът Патрик Мислович и ганаецът Карлос Охене.

Еfbet Лига - сезон 2023/2024
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2023/2024

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!