Валери Божинов, който преди дни осъществи трансфер в Китай, изрази мнение пред БЛИЦ СПОРТ, че съдбата ще се реваншира на Николай Митов за изпуснатата нелепо титла през 2013 година. Тогава „сините“ направиха 1:1 със Славия след автогол на Димитър Везалов в последния кръг на „А“ група и изпуснаха трофея.

Вчера Митов застана отново начело на Левски на мястото на Елин Топузаков, а дебютът му ще бъде срещу ЦСКА - в събота от 14:30 часа на стадион "Васил Левски".

„Ники Митов е страхотен треньор. Мъжкар. Добър психолог и мотиватор. Не се плаши да поема отговорност. Винаги застава на преден план и поема ударите и напрежение, като в същото време предпазва футболистите от това. Смятам, че това е правилен ход от страна на ръководството на „сините“. Митов има невероятен хъс, който успява да предаде на футболистите. Знае винаги какво да каже. Той свърши страхотна работа в Септември и е готов да стори същото и в Левски“, започна Божинов пред БЛИЦ СПОРТ.

„Съдбата ще му се реваншира за онова, което стана през 2013 година. Сигурен съм. Няма да е този сезон, но Митов ще направи Левски шампион. Той е и голям левскар. Аз му казвам Ники Фена, заради един мач, в който беше изгонен. Отиде на трибуните и сложи на врата шал на Левски. Пожелавам му успех и знам, че може и ще успее“, продължи българският нападател.

„Съжалявам за Елин Топузаков. Поддържаме отлични отношения с него. И смятам, че има качества. Но такъв е живота на треньорите. Той знае, че е така. Виждате какво стана в Лестър. Раниери ги направи шампион, прескочиха групите на Шампионската лига и го уволниха заради един мач“, каза още Божинов.

„Феновете трябва да подкрепят докрай Левски в този труден момент. Трябва да пълнят стадиона. Аз съм левскар, бях част от юбилея и никога няма да забравя какво беше тогава. Те могат да подкрепят Левски както никой друг. Усещането е друго на терена, когато видиш тези трибуни пълни и ги чуеш. Няма значение дали фланелката се носи от Валери Божинов, Влади Гаджев или друг. Няма значение дали треньор е Митов или Топузаков. Ние всички футболисти и треньори сме временни, а Левски е вечен. Левски го е имало, има го и ще го има заради феновете. Искам да ги призова да подкрепят отбора във всеки мач. Левски има нужда от тях и те трябва да са на стадиона и да покрепят отбора“, призова бившият играч на „сините“.

„Най-хубаво в дерби е да победиш с гол в последните минути. Както Партизан победи Цървена звезда в последното ми дерби в Сърбия. Леонардо вкара късен гол и спечелихме с 2:1. Дано Левски го направи по същия начин в събота срещу ЦСКА. Прогнозирам 2:1 за Левски“, завърши Божинов.
Юри СЛАВЧЕВ/БЛИЦ СПОРТ