Левски приема ЦСКА в мач реванш от полуфиналите за Купата на България. Първата среща бе спечелена от "сините" с 2:0, а днес от 18:30 ще бъде решено кой ще бъде на финал. Там вече е тимът на Славия, който чака победителя.

Треньорът на Левски Делио Роси може да се похвали, че е минавал вече два пъти по този път, като и в двата случая е краен победител, установи проверка на БЛИЦ.

През 2004/2005 година Роси е начело на Аталанта. В осминафиналите на турнира за Купата на Италия той се изправя срещу гранда Ювентус. Тимът на настоящия треньор на Левски побеждава с 2:0 в първата среща, а на реванша в Торино изиграва изключително силен мач, който завършва при резултат 3:3. Така Аталанта продължава напред.

През следващия сезон Роси вече е начело на Лацио. На осминафиналите римските "орли" побеждават в първата среща с 2:0 у дома Читадела, а реваншът приключва при резултат 0:0 и Лацио продължава.

Делио Роси има два полуфинала в турнира за Купата на Италия. Първият е през сезон 2007/2008. Тогава на последното стъпало преди финала Лацио се изправя срещу Интер. Първият мач в Рим завършва при резултат 0:0, а в Милано "нерадзурите" надделяват с 2:0 и стигат до финала.

През следващия сезон Делио Роси извежда Лацио до трофея. На полуфиналите съперник е Ювентус. "Орлите" надделяват и с двете срещи с по 2:1 и с общ резултат 4:2 се класират на финал. Там Лацио среща Сампдория. "Небесносините" вдигат трофея след изпълнение на дузпи.