Треньорът на Левски Георги Дерменджиев говори на аерогара "София" при завръщането на отбора от подготвителния лагер в Кипър. Специалистът каза, че е дал дума на новия силен човек на "Герена" Павел Колев. Дерменджиев обаче все още не е подписал договора си с Левски. Той намекна, че може и да не остане, ако Колев си тръгне. 

„Разбира се, че неяснотата се отразява най-вече психологически, така че аз мисля, всичко да приключи тук за 3-4 дни. Наистина е сложно. Разговарям с играчите. Те са разбрани момчета, имахме индивидуални разговори. Те разбраха за какво става дума. Доволен съм от последния мач. Разбират, че шампионатът „чука на вратата“ и трябва да са готови“, започна Дерменджиев. 

"Разговарял съм с Павел Колев. Дошъл съм в Левски, за да работя. И евентуално, ако може - да върнем Левски като име и отбор. Моята работа е спортно-техническа и правя всичко играчите да са добре и да тренират добре, и в мачовете да играят каквото искам", обясни треньорът. 

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Левски се подсили с Мартин Райнов и Валери Божинов до момента през зимната пауза. „Това са опитни играчи и веднага се вижда, че има разлика в концентрацията, мотивацията на отбора и Левски изглежда малко по-различно“.

„Аз съм дал дума на хората, ако са те (б.р. - говори за бъдещия собственик), ще имам договор. Ако не са те, става различно и пак ще говорим“, каза бившият треньор на Лудогорец, намеквайки, че може и да не остане на "Герена".

„И в самото начало казах, че не съм притеснен. Тук съм с ясното съзнание да работя. Ако ме харесват и имам успехи, ще е добре, ако се получи друго… Трябва да бъда силен. Това казах на последния разбор на играчите ми, че са мъже, истински мъже. Аз също съм имал трудни мигове и като футболист, и като треньор, и съм сигурен, че те ще издържат“, добави Дерменджиев.

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019

Следете с БЛИЦ: Зимна подготовка 2019

Кадри "Спортал":