ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Министерството на младежта и спорта съобщи, че Весела Лечева е издала заповед на сформирана комисия, която да изготви проект за възлагане на концесия на "Герена". Именно това е едно от основните желания на евентуалния нов собственик на Левски - компанията "Спорт Рипъблик", която е част от "Юнайтед груп" на сръбския милиардер Драган Шолак.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Първо в БЛИЦ: Горещи подробности за чаканата сделка Левски - "Юнайтед груп“

Съобщението от спортното министерство: 

Със заповед на министър Весела Лечева от 12 януари 2023 г. Министерството на младежта и спорта с участието на Областна администрация на област София създава комисия, която да изготви проект на предложение до министъра на младежта и спорта за възлагане на концесия на обект  „Спортен комплекс за професионален и масов спорт „Георги Аспарухов“, гр. София. 

Комисията трябва да организира и проведе подготвителни действия, регламентирани в Закона за концесиите, включително проекти на обявления за откриване на процедура и на документация за концесията.   

При провеждането на подготвителните действия по Закона за концесиите комисията трябва да изготви и представи на министъра на младежта и спорта необходимата проектна документация за възлагане по реда на Закона за обществените поръчки, изготвянето на правен, технически и финансово-икономически анализ на концесията.  

Проектът за концесия на обект „Спортен комплекс за професионален и масов спорт „Георги Аспарухов“, гр. София, е включен в Плана за действие за държавните концесии за периода 2021-2027 г. Той е одобрен от Министерския съвет на 17 февруари 2021 г.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК