Нападателят на Левски Билал Бари говори преди финала за Купата на България срещу ЦСКА. Очакваният с огромен интерес сблъсък между "сините" и "червените" е в неделя (15 май) от 17:00 часа на Националния стадион "Васил Левски". Бари даде интервю за Диема Спорт:

- Билал, седмицата за Левски е огромна. Има ли нещо по-различно и специално в подготовката както на терена, така и ментално?
- Със сигурност се готвим по-различно от ментална гледна точка, но това, което тренираме на терена е същото, защото искаме да изиграем добре този финал. Опитваме да правим това, което правим всяка седмица.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

- Вече си достатъчно дълго тук, за да знаеш, че това е може би най-големия мач в българския футбол, но участвал ли си в такива срещи и преди?
- Финалите винаги са луди, но и преди съм играл пред 93 хиляди в Африка. Беше лудо, но и този мач срещу ЦСКА ще е изключително луд. Надявам се на добър резултат.

- Как се справя футболистът, когато е на терена, а по трибуните има десетки хиляди души. Сега това ще се случи и по време на финала. Как ще се справиш с това?
- Когато съм на терена не усещам колко хора има по трибуните, защото съм твърде концентриран върху мача. Но след това, когато гледам двубоя и видя как нашите фенове ни подкрепят, разбирам, че това е истинска лудост.

- Знаем какво се очаква от теб като нападател – трябва да бележиш голове. Това се изисква от позицията ти. В такъв мач може ли да се каже, че може да се превърнеш в герой, защото, ако отбележиш и Левски спечели Купата, ти ще си суперзвездата. Това ще е голям тласък за теб и критиките ще бъдат заглушени. Това ли е мачът, в който да играеш?
- Със сигурност това е мачът, в който да отбележиш, когато си нападател. Това е огромен двубой и всеки иска да спечели. Когато си централен нападател и вкараш, е много хубаво. Но aз не искам да съм суперзвезда, искам само да спечелим. Ако някой друг отбележи и той обере славата, ще съм много щастлив и за него. За мен няма значение кой бележи, искам само победата.

- Имаше по-трудни периоди през сезона заради липсата на достатъчно голове за теб. Сега ли е правилното време да опровергаеш критиците и да се докажеш, защото всичко е в твоите ръце?
Всяка седмица е правилното време да се докажеш, но сега със сигурност това важи повече. Ние сме готови да го направим като отбор, аз също.

- Всички се вълнуват – феновете, играчите, но вие вече изиграхте няколко мача пред доста хора. Двата полуфинала с Лудогорец, срещу Черно море, домакинството на Ботев (Пд). Как могат те да ви помогнат, за да сте по-фокусирани, мотивирани и да се справите със случващото се около терена?
- Казвал съм го и преди. Можем да победим всеки, ако играем нашия футбол. Не ни е страх от никого. Знаем, че зад нас са феновете ни. Знаем как да играем и как да успеем.

- Началото на сезона беше труден период, но сега всичко изглежда наред под ръководството на Станимир Стоилов.
- Да, сезонът започна лошо за нас, но след това обаче дойде треньорската смяна. Когато един човек пристигне и промени всичко, го усещаш директно. Когато печелиш, всичко е наред, а ние искаме само това.

- Знаем, че феновете са зад вас, подкрепят клуба. Какво би им казал преди мача на десетилетието?
Бих казал на феновете, че ще се боря за тях, а не за себе си. Всеки път те са зад нас. Ние трябва да успеем заради тях на първо място и след това заради нас самите.

- Мислиш ли, че този труден сезон може да завърши по хубав начин? Левски се бори за Купата и третото място. Имате ли аргументите да успеете?
- Така е, борим за третото място, за Купата, но ще продължаваме да го правим. Заслужаваме всичко това. Направихме така, че да сме на тази позиция, а сега трябва и да успеем. Трябва да сме трети и да спечелим Купата на България.

- Какво ще е ключово във финала лично за теб, а и за Левски, за да спечелите срещу ЦСКА?
- Отборът е на първо място, а след това съм аз. Първо се борим за отбора, за феновете и след това за себе си.

Еfbet Лига - сезон 2021/2022
Купа на България - сезон 2021/2022