Председателят на сдружение "Сини Сърца" Илия Христов бе гост в предаването "Спорт в обектива" по Канал 3 и коментира всички теми свързани с бъдещето на Левски, включително писмото, което се появи днес подписано от различни организации на феновете.

Той разкри, че това може би е най-тежкият период в над сто годишната история на клуба и  каза и кое му дава повод за оптимизъм в този момент. Христов категорично отрече той или сдружението като цяло да са се подписвали и участвали в това писмо.

"Сдружението не е писало нито е участвало в тази декларация. Аз не знам кой е авторът, но тя предизвика сериозно напрежение. Невъзможно е да се стигне до разединение между феновете точно в този момент. 3 милиона звучат много добре, но не вярвам да има много хора, които да могат да ги извадят. В момента нямаме информация относно решението на Васил Божков за акциите на клуба. Павел Колев олицетворява ръководството на Левски.

Не искам да коментирам фенове на други отбори. Ние не сме искали помощ от държавата, като подаяние. Ние искаме заем или кредит, който след това да върнем. Факт е, че задълженията на Левски са драстично намалени.

Нищо не е скрито от тези срещи, който проведохме в последните седмици. Още преди мача с ЦСКА Павел Колев предупреди, че нещата отиват в лоша посока. Хората тълкуват искането на заем като молене за пари. Сигурно 70 процента от хората в България имат кредити. Това е практика в западна Европа. Има много такива отбори, които взимат заеми от банки.

Това е най-тежкия момент в историята на Левски. Клубът е изправен пред сериозно изпитание. Собственика има своите аргументи и взема решения.

Верният ход сега е привържениците да направят, каквото могат по силите им, въпреки тежкото положение, в което се намираме в момента. Сдружение „Сини сърца” продължава ежемесечно да дарява по десет хиляди лева на клуба.

За мен най-важното е да се запази историята на Левски. За мен не е вариант да се обяви фалит, да припознаваме други отбори, да слагаме тирета и други подобни допълнения към името. Левски трябва да запази историята и да преглътне един горчив хап. Нашата история е над сто години. Имаме много моменти, за които можем да се гордеем. Всичко в Левски е съградено от привърженици. Нищо не е дадено даром.

Оптимизъм ми дава надеждата, че собственика ще прояви разум и отношение към милионите привърженици, както и надеждата във феновете да правят всичко по силите им до последния момент. Не виждам друг изход", завърши Илия Христов.