ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Бившият собственик на Левски Тодор Батков обяви официално, че ще вземе пакет с акции на клуба, след като към него е била отправена оферта по време на официалното откриване на сдружението "Бизнес клуб Левски" със съучредител настоящият мажоритарен собственик на "сините" Наско Сираков.

"Никой не е по-голям от "Левски. Оформя се комисията по увеличението на капитала, което беше гласувано на общото събрание на Левски. Беше отправена поканата желаещите да се включат. Аз съм акционер, но ще си взема пакет от тези акции", каза Тодор Батков пред "24 часа" след срещата и го повтори на няколко пъти при въпроси за разделението в клуба.

"В каква степен това сдружиние ще помогне, сега е трудно да се каже, но името и марката Левски обединява много хора. Беше лансирано, че ще започне и активна работа сред българи в чужбина, привърженици на Левски - в Щатите, в Англия... Като цяло продължаваме напред", добави адвокатът.

WINBET – Ранно изплащане, Бонус Колонка и още много изненади в Спорт! (18+)

"Няма разлика между това и другите сдружения. Всичко е с една цел. Въпреки ситуацията от последните седмици, никой не е по-голям от "Левски". Нашата мисия като привърженици е да продължим да загърбваме споровете и нервите и да вървим напред в името на "Левски", каза още той.

Единствен Батков говори след официалното откриване на бизнес клуба. Официална информация се очаква до десетина дни.

Към момента е ясна тази, записана в учредителния протокол, а ръководството на Левски излезе с информация за новите акции.

На 25 март бе учредено сдружение ''Бъдеще за Левски - Бизнес Клуб''. Сред учредителите му са Наско Сираков, Даниел Боримиров, представителят на генералния спонсор в Надзорния съвет на "Левски" Венцислав Димитров, Борислав Георгиев - юридически съветник на Сираков по въпросите с увеличението на капитала на футболния клуб и Вяра Великова - представител на фондация "Спорт в България". В управата на фондацията е и сестрата на Мило Борисов Росина.В устава на сдружението е записано, че сред целите му е "да подпомага „Професионален Футболен Клуб Левски“ в изплащането на задълженията му към НАП; Да подкрепя и финансира при нужда „Професионален Футболен Клуб Левски“ във връзка с развитието на спортно-техническата, маркетинговата и административната дейност на спортния клуб, както и да участва като акционер в него като закупи акции, съгласно решение на управителния орган и да създава нови възможности и търговски партньорства за своите членове".

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2022/2023 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала ТУК