Вратарят и капитан на Левски Пламен Андреев говори за онлайн предаването „Левски на левскарите“, което се прави от едноименното фенско сдружение. От началото на сезона 17-годишният талант има 13 шампионатни мача с 10 сухи мрежи.

"Бях много развълнуван, когато за първи път влязох в съблекалнята на мъжете. Но всички ме приеха много топло и това ми помогна да свикна бързо с колектива. На дебютната тренировка бях под голямо напрежение, няма какво да лъжа. Направих и много гафове, доста изпусках топката", разказа Андреев, който се шашнал на първата си тренировка с мъжкия тим на Левски.

"С течение на времето се поуспокоих. Треньорът на вратарите Георги Стоянов ми каза, че няма от какво да се притеснявам, че всички сме семейство", разказа Андреев. 

"С какво спечелих доверието на защитниците? Не мога да кажа напълно, че вече съм го направил, но започва да се получава. Вече обаче започнахме да се сработваме, защото понатрупах мачове. С течение на времето нещата ще се подобряват", продължи капитанът на Левски. 

"Да работиш със Станимир Стоилов е голям бонус за нас, младите. Той постоянно ни насърчава и изисква максимума от нас, да играем максимално добре. С него съм имал доста разговори. Винаги ми е казвал да съм спокоен и да се забавлявам на терена", каза още вратарят на "сините".

Андреев вече има един трофей на сметката си – победата над ЦСКА на финала за Купата на България. „Усещането да бъда капитан в този мач бе невероятно. Имаше 40 хиляди на стадиона. След финала не спах два дни“, разказа още Пламен Андреев, който наскоро даде откровено интервю и за БЛИЦ TV.

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига

 

Как е преминала първата тренировка на Пламен Андреев в мъжкия отбор? Кой е любимият му мач, на който е присъствал? Кои аспекти от играта си смята, че трябва да подобри? Чуйте интервюто с младия вратар на Левски от първия епизод на онлайн предаването "Левски на Левскарите". Пълният епизод може да изгледате тук -> https://youtu.be/DNi5bGECXEA

Публикувахте от Левски на Левскарите в Петък, 4 ноември 2022 г.