Футболистът на Левски Филипе Нашименто обра куп негативи след пропуснатата дузпа в снощния 1/8-финал от турнира за Купата на България с Черно море. Португалецът се засили, похлъзна се и падна, пращайки топката високо над вратата. Ако беше вкарал, Левски печелеше с 5:4 при дузпите и се класираше напред. В крайна сметка "сините" отстъпиха с 4:5 при ударите от бялата точка и "моряците" се класираха на 1/4-финал.

Подобни пропуски на дузпи с подхлъзване обаче не са първите и най-вероятно няма да са последните.

Историята помни какви ли не грешки от 11-метрови наказателни удари, а като оправдание за Нашименто може да случат пропуски - близнаци на превърналите се в живи легенди на британския футбол Дейвид Бекъм и Джон Тери.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Известният с точните до сантиметър пасове Бекъм прати топката "на луната" на 11 октомври в европейската квалификация с Турция, когато събра куп подигравки, дължащи се не толкова на неумението му да ритне топката, а на подхлъзване, какъвто бе и случаят с Нашименто.

От подобни издънки не е застрахован нито един играч, а мястото им може да бъде от 1/8-финал за Купата на България, до финал в Шампионската лига. През 2008 година не друг, а капитанът на Челси Джон Тери буквално стъпи накриво и пропиля дузпа, която можеше да бъде с цената на титла в най-престижния европейски клубен турнир. Пропускът му в Москва доведе до още няколко дузпи и пропуск на съотборника му Никола Анелка, след което трофеят отиде в Манчестър Юнайтед.