Люпко Петрович е искал да вземе треньор на Литекс на "Герена", но не му било позволено. 69-годишният специалист е държал да разполага в щаба си със Здравко Букарица. Последният беше дълги години част от тима от Ловеч. Той беше наставник на вратарите при "оранжевите" до февруари 2015 година, но напусна.

Люпко е искал именно Букарица да работи с Боян Йоргачевич по време на престоя му при "сините", пише "Тема Спорт". От "Герена" обаче са отказали това да се случи. Ръководството е доволно от свършената работа от настоящия треньор на вратарите Валентин Захариев, при когото Боян записа редица сухи мрежи през кампанията, и не иска да го сменя. Друго от намеренията на Петрович е било да привлече нов кондиционен специалист, който да подготви футболистите за атаката на Лига Европа. И това обаче не е било одобрено от шефовете. В момента на "Герена" разполагат с двама специалисти, занимаващи се с физическата подготовка на отбора - Ясен Екимов и Роко Перота. Италианецът дойде при "сините" през зимната пауза, след като преди това работеше в националния отбор.

Най-вероятно в екипа на Петрович ще влезе Милош Крушчич, което БЛИЦ СПОРТ първи разкри в събота, когато Люпко се споразумя с ръководството на Левски. Покана да влезе в щаба му получи и Предраг Пажин.

Крушчич беше асистент на Петрович и в първия престой този сезон на старшията в Литекс (б.а. - Люпко на два пъти води ловчанлии през есента). Бившият защитник е юноша на Партизан, а кариера прави в Земун (1991-2001 г.) и руския Ростов (2001-2007 г.). От 2011 до 2013 година е помощник в казахстанския Тараз. Именно оттам му е познанството и с Петрович.

Както вече стана ясно, в 16:30 часа започва пресконференцията на "Герена", на която Петрович ще бъде официално представен. След това легендарният сърбин ще изведе футболистите на Левски за първата си тренировка - от 18 часа.

Както вече стана ясно, договорът на носителя на КЕШ с Цървена звезда от 1991 година ще е за една година с опция за удължаването му с още една.

Kласиране, програма, голмайстори и всичко за "А" група - ТУК !!!