Люпко Петрович застава начело на Левски за трети път в живота си. В престоя, който започва от днес, носителят на Купата на Европейските шампиони за 1991 година ще влезе с рекорд. Той ще бъде най-възрастният специалист, заставал начело на „сините" във вече близо 102-годишната история на клуба.

Само преди три дни Люпко навърши 69 години. Тази възраст е с цели 11 години по-солидна от тази на досегашния водач в тази класация. А той е другият най-именит чуждестранен специалист, работил в Левски и България. Става дума за чеха Рудолф Витлачил, пише "Меридиан Мач". Той пристига за първи път у нас през 1965 година, когато поема Левски и националния тим на страната ни. По това време чехът е с реномето на участник на предишното световно първенство в Чили през 1962 г. Там воденият от него тим на Чехословакия стига до финал, където губи от Бразилия с 1:3. Витлачил върши чудеса, като успява да направи Левски шампион след 12 години пауза. Това става, след като на полусезона, когато той идва, „сините" изостават на 6 точки от водача Локомотив (Сф).

Освен това специалистът класира България на Световнотото в Англия през 1966-а. Същата година напуска страната ни, за да се завърне през 1969-а. Печели златен дубъл с Левски през 1970-а. В края на същата година си тръгва отново от България. Този път завинаги. Тогава вече е на 58 години.

Третият в класацията е Георги Василев. Гочето водеше Левски през 2004 година, месеци преди да навърши 58 години.

Друг интересен факт за самия Люпко Петрович е, че той за първи път ще ръководи Левски в сезон, в който „сините" не стават шампиони. Досега отборът винаги финишираше с титла, когато сърбинът беше на „Герена" в сезоните - 1999/00, 2000/01 и 2001/02.