Левски дължи 8,3 милиона лева към строителните компании, които изградиха новата трибуна на стадион "Георги Аспарухов". Това обяви единият от собствениците на клуба Иво Тонев при гостуването в "Спортно шоу Гонг" в "Дарик радио".

"В началото и каска слагах на строежа. На 90 процента Сектор "A" е лицензиран. Има едно малко изискване, което трябва да бъде изпълнено и в сряда трябва да мине общинската комисия. До сряда вечерта трябва всичко да е готово“, каза Тонев.

„Към днешна дата Сектор "А" струва 11,5 милиона лева. Като бъде завършен докрай - остава козирката, чиято цена е 1 800 000 лева, а съблекалните и залите за пресконференциите прогнозната им цена е 700 000 лева, крайната стойност ще е около 14 300 000 лева. Има и още някои неща, които се изпълняват в момента – мебелировка, телевизори, и допълнителни неща. Тук е важно да споменем, че стадионите не се изчисляват на квадратен метър, а на място. Цената на място е 1190 евро на едно място. Най-евтиният стадион у нас е 1400 евро на седалка. Средната цена в Европа е около 300 евро на място. Постигнахме добро качество на добра цена. Дължим около 8 300 000 лева на строителите. Всички приходи от Сектор "А" ще отиват към тях, докато не погасим задълженията си. С добро менажиране само Сектор "А" може да акумулира приходи около милион и половина на година“, коментира председателят на Управителния съвет на Левски.

"Сектор "А" няма аналог в България. Това е съоръжение като тези, които ги има в Европа. От три европейски стадиона се заимстваха идеи. Най-важното е, че този сектор е за публиката. Неслучайно отваряме страница за препоръки. Това е един затворен кръг. За да има добър продукт, трябва да има публика на стадиона. Тя дава подкрепа, осигурява финанси, чрез билетите и карти. По този начин може да се купуват футболисти, а така те като играят добре привличат фенове", добави шефът.

"За хора в затруднено положение, има предвидени хубави места. За хора със зрителни проблеми, не мога да кажа в момента. Ще се поинтересувам утре", каза Тонев.

 Kласиране, програма, голмайстори и всичко за "А" група - ТУК !!!