Синът на Георги Аспарухов - Андрей, е поканен от ръководството на Левски да се прибере от САЩ и да открие Сектор "А" на стадион "Георги Аспарухов", носещ името на легендарния му баща. Това обяви единият от собствениците на клуба Иво Тонев.

"Поканихме Андрей Аспарухов да открие сектора, по предложение на феновете, а и така е редно. Ще бъде прекрасно, ако успее да дойде. Чакаме отговор утре. Ако не стане, имаме резервен вариант", каза Тонев при гостуването в "Дарик радио".

"Не искам да казвам какво ми струва тази трибуна. Когато спряхме строежа за малко, злонамерените хора, го кръстиха "Трибуна Тонев". За мен беше Сектор "А" и аз мислех, че трябва да бъде завършен, заради всички левскари, които да се гордеят с това. Планираме и говорим за секторите "Б" и "В", но е рано да говорим. За есента трябва да направим осветление на още един от тренировъчните терени. Сега имаме само два осветлени терена. Искаме да помогнем и на Станислав Ангелов на стадион "Раковски" за едно от игрищата“, обясни началникът.

„Хората в България са по-скоро негативно настроени. Ако вали дъжд никой няма да види сектора, а ще види, че го е валял дъжд. До края на годината ще се постарая да има козирка. Не искам да се ангажирам със срокове. Длъжен съм да се извиня на феновете на Левски, че забавихме откриването с почти две години. Няма нужда да казвам какви трудности съм преживял. Не искам да се ангажирам сега със срокове за козирката и съблекалните. По съблекалните вероятно работата ще стартира от 1 септември“, каза Тонев.

„Феновете ще могат да гледат спорните положения на телевизорите, които ще бъдат поместени при входовете. Могат да дойдат и по-рано и да гледат мач, който се дава по телевизията. В ресторанта има 16 телевизора. А във всеки бокс също има телевизор. От 16 бокса, само 5 още не са купени", добави шефът в Левски.

"Има ограда пред сектора, защото така е по закон у нас. В Европа не е така, но при нас такова е изискването и ние сме го спазили. Оградата е висока 2.10 метра. Мисля, че ще направим така, че да не пречи на феновете още в събота срещу Лудогорец“, продължи Тонев.

 Kласиране, програма, голмайстори и всичко за "А" група - ТУК !!!