Левски приключи третата си контролна среща на турска земя с ново равенство. Този път "сините" направиха 2:2 с лидера в Словения - Марибор. В първите две контроли "сините" завършиха и двата мача с реми - 1:1. Филип Кръстев стартира мача като титуляр, а собственикът на тима Наско Сираков беше на съоръжението, за да наблюдава срещата. 17-годишният вратар Пламен Андреев изведе отбора с капитанската лента.  

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Левски откри с гол на Кордоба в 36-ата минута, който се възползва от отличен пас на Марин Петков. Словенците обърнаха резултата до почивката, но Здравко Димитров изравни през втората част, за да фиксира крайния резултат.

Марин Петков навлезе опасно отдясно в наказателното поле на словенците, но беше спрян добра от съперник в 4-ата минута на мача. Четири минути по-късно Цунами центрира отляво, но топката вместо на главата на Бари беше изчистена от бранител на Марибор. В 9-ата минута Бари стреля към вратата на Марибор, но топката не намери целта.

Филип Кръстев падна в наказателното поле на съперника в 18-ата минута, но съдията вдигна флага за засада и атаката на "сините" беше спряна. В 30-ата минута Левски получи правото да изпълни пряк свободен удар от изгодна ситуация. Марин Петков стреля силно, но вратарят Юг улови кълбото. Това беше и първият точен удар към вратата.

В 36-ата минута Хосе Кордоба откри резултата, след като се възползва от отличен пас на Марин Петков. Марибор бързо се върна в мача, след като Репас прати неспасяемо топката в сглобката на вратата на Левски, за да направи резултата - 1:1 в 42-ата минута на срещата. В края на първата част Иванович остана сам на празна врата и от няколко метра матира Андреев след грешка на Галчев.

Левски тръгна много добре през втората част, но на два пъти вратарят на Марибор трябваше да се намесва решително.

В 60-ата минута Иванович нацели страничната греда на Михайлов, след като от няколко метра не намери целта, но и българският вратар затвори добре ъгъла, в който беше насочена топката. 

В следващата минута на терена се появиха цели нови девет играчи на Марибор, които замениха титулярите.

Билал Бари се оказа на голова позиция в 70-ата минута, но ударът му от малък ъгъл не намери целта. Здравко Димитров възстанови равенството, след като излъга бранител на Марибор и майсторски матира Юг в 75-ата минута на срещата.

До края на мача не паднаха нови голове и мачът завърши 2:2.

Левски - Марибор 2:2
1:0 Кордоба (36), 1:1 Репас (42), 1:2 Иванович (45), 2:2 Здравко Димитров (75)



Най-важното по минути:
1 - Старт на мача
- Билал Бари стреля към вратата на съперника, но топката не намери целта
36  - ГООООЛ за Левски! Хосе Кордоба откри резултата, след като се възползва от отличен пас на Марин Петков и забоде топката в мрежата на съперника
42  Гол за Марибор! Репас прати неспасяемо топката в сглобката на вратата на Левски
45  Нов гол за Марибор! Иванович от няколко метра на прязна врата се разписа, след като Галчев не успя да се намеси решително, а словенците обърнаха развоя на резултата
45 Край на първото полувреме
46 Старт на второто полувреме
75  ГОООООЛ за Левски! Здравко Димитров излъга бранител на словенския тим като го финтира и с майсторски удар изравни резултата
90 Край на мача

Състави:

Левски СофияЛевски: Пламен Андреев (17) (46 - Николай Михайлов), Патрик-Габрил Галчев (20), Ван дер Каап (23), Хосе Кордоба (20), Цунами (26), Асен Митков (16), Филип Кръстев (20), Андриан Краев (22), Марин Петков (18), Димитър Костадинов (22), Билал Бари (24)
* В скобите е посочена възрастта на играчите.


Марибор (Slo)Марибор: Юг, Милец, Митрович, Уотсън, Сикошек, Макумбу, Репас, Алвир, Жугели, Иванович, Мудрински

Резерви: Бергсен, Мутафчич, Ускокович, Кодерман, Горенак, Антолин, Селуки, Щурм, Сирк, Випотник


Легенда:  - гол,  - автогол,  - жълт картон,  - втори жълт картон,  - червен картон,  - смяна,  - опасно положение

Еfbet Лига - сезон 2021/2022
Купа на България - сезон 2021/2022
Следете с БЛИЦ СПОРТ: Зимна подготовка 2022