Левски ще се раздели с нападателя Борислав Рупанов поне временно, след като днес 18-годишният футболист не замина с отбора на подготовка в Дубай. Очаква се младокът да бъде даден под наем в друг български тим.

Юношеският национал на България до 19 години започна сезона в дубъла на Левски, но впечатли с изявите си и беше взет в представителния отбор след контузиите на основни играчи. Рупанов записа 4 мача под ръководството на Станимир Стоилов, като в тях не успя да се разпише. 

Мъри иска Рупанов да трупа повече опит при професионалистите, но при "сините" това едва ли ще стане след привличането на бразилеца Рикардиньо.

До момента Левски се раздели с Абдулахи Шеху, а освен Рупанов под наем ще бъде пратен и халфът Нейтън Олдър, който ще доиграе сезона в Спартак (Варна). 

След трансферите на Рикардиньо и Кристиан Димитров столичани имат договорка и със Септември (София) за привличането на Асен Чандъров, но засега сделката не е обявена. 

За Дубай заминаха четирима юноши - Александър Божилов, Антоан Стоянов, Преслав Бачев и Дейвид Михалев, които през сезона тренираха с първия тим, но не са намирали място в групата на отбора за някои от мачовете.

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2022/2023