Изпълнителният директор на Левски Константин Баждеков даде пресконференция, на която разкри подробности за предстоящото откриване на Сектор „А“ на стадион „Георги Аспарухов“. Той изрази надежда, че „сините“ ще може да изплатят трибуната за период от 7-8 години и допълни, че ще има забрана за окачване на знамена по оградата на сектора.

Баждеков призна, че цените на билетите за Сектор „А“ ще варират между 20, 23 и 25 лева, в зависимост от мястото на трибуната. Както е известно, секторът ще бъде откри за дербито с Лудогорец на 23 април. Ще започне продажба на билети и карти за новата трибуна за последните четири домакински мача на Левски от сезона, като предимство ще имат досегашните притежатели на абонаментни карти. Те ще може да си купят карти от 9 април, а от 17-и ще стартира продажбата за всички фенове. Билетите за четирите домакински мача ще се продават от 18 април, а цените са 60, 70 и 80 лева, в зависимост от мястото.

„Не можем да обявим цените за новия сезон, тъй като няма яснота с конфигурацията на шампионата. Приоритет за ВИП зоните ще имат хората, които в момента имат ВИП-карти. Договорили сме се общината, че по време на мачовете ще може да се ползва и паркинга от ляво на стадиона. Този паркинг ще може да го ползваме за нашите фенове в сектор „А“. За облекчаване на феновете ще има четири каси при параклиса и две каси при арките. Нещо, което искам да се знае, че на Сектор „А“ няма да се допуска закачане на знамена и транспаранти. Това специално няма да се разрешава на тази трибуна“, заяви Баждеков.

„Ще има обособен блок за ветерани. Докато бъде въведена в експлоатация журналистическата ложа, фенове ще могат да си купуват билети и за местата в нея. Цената там ще бъде 35 лева. Във ВИП ложите ще има малко козирка. Цената на един бокс за новия сезон е 25-30 000 лева. Всички, закупили за четирите мача, ще ползват 5% отстъпка за следващия шампионат. Тези, закупили боксове за повече години, имат отстъпка от 10%. Плащането е на траншове. Заплатилите за четирите мача до края на сезона, ще могат да ползват местата и за концерта на „Куин“. Хората, закупили боксове, ще могат да посещават всички събития на нашия стадион. Тук се създават перфектни условия. Не знам дали има такова нещо на друг стадион в България. Много е луксозно. Има максимално удобство. С асансьора да се качат до местата си“, допълни изпълнителният директор.

„От откриването на сектора на 23 април ще има имейл, на който да се дават препоръки и всички възможни и разумни предложения ще бъдат реализирани. Ние самите получаваме информация от нашите фенове, които още не са добили впечатление. Заложена е оградата с цел безопасност и сега не може да се правят промени. Сега вървят комисии. Концентрирани сме да изпълним всички изисквания. Други промени няма да се правят. Затова отваряме възможност за обратна връзка, за да можем да подобрим, всичко, което е възможно и хората да наблюдават мачовете спокойно. Освен откриването на 23 април, предвиждаме до 21 май да се оборудва и открие и новият фен-магазин на лицевата страна на Сектор „А“, разкри шефът на „сините“.

Стана ясно, че капацитетът на новата трибуна ще бъде 5919 души, а без ВИП ложите местата за фенове ще наброяват 5132. Баждеков обясни, че не е ясно точно кога ще бъде издигната козирка на Сектор „А“. Той добави, че няма план кога ще се премине към реконструиране на останалите трибуни.

„Всичко зависи от активността на феновете да гледат мачовете. Между 7-8 години и добра посещаемост, можем да погасим задълженията си по Сектор „А“. Разчитаме да правим и други събития – приятелски мачове и инициативи. Ще може да се ползва за бизнес събития и мероприятия. Идеята е да има приходи, за да погасим задълженията си. Затова искаме да отворим сектора още за мача с Лудогорец и се надяваме на подкрепа от феновете. Вторият етап – да се преместят медиите и цялата спортно-състезателна дейност на отбора в Сектор „А“, не можем да кажем кога ще стане това. Свързано е с разходи,“ призна Константин Баждеков.

 Kласиране, програма, голмайстори и всичко за "А" група - ТУК !!!