Международният сайт за следене на таланти "footballtalentscout.net" обърна специално внимание на таланта на Левски Асен Митков. 

16-годишният халф започна от първата минута в контролата с Гурник (Забже) (1:1), като през първата част определено бе може би най-добрият на терена.

При това Митков имаше нелеката задача да играе със световния шампион с Германия - Лукас Подолски, който вече в края на кариерата си не се изявява на крилото, а е заел позиция в средата на терена.

Заради доброто си представяне Митков заслужи вниманието на специализирания сайт за международни таланти, който му посвети материал, анализирайки представянето му.

Отбелязва се, че юношата на Левски има само една слабост - индивидуалните сблъсъци в дефанзивен план. Иначе като негови много добри компоненти в играта са посочени пасовете, погледът, креативността, техниката и контрола над топката.

Стилът му на игра е определен като идентичен с този на унгарската футболна звезда Доминик Собошлай, който в момента играе за немския РБ Лайпциг.

В анализа са включени мачове на юношеския национален тим на България, чийто капитан е Митков, както и няколко двубоя на юношите на Левски от елитната ни дивизия за тази възраст.

Посочва се, че той взима отлични решения на терена предвид възрастта си и има страхотната способност да диктува играта.

Оценката на младока, който вече има и пет участия в Еfbet Лига с екипа на Левски е 8 от общо 10.

Еfbet Лига - сезон 2021/2022
Купа на България - сезон 2021/2022
Следете с БЛИЦ СПОРТ: Зимна подготовка 2022