Tреньорът на Левски Станимир Стоилов коментира победата с 2:0 на Рига в поредната контрола на тима в Дубай. Специалистът е на мнение, че "сините" са показали нужната динамика и комбинативност, но все още липсва майсторството, което се надява по-скоро да добавят. 

"Общо взето съм доволен от представянето на отбора. Най-вече съм доволен от първото полувреме, когато условията за игра бяха по-добри. Отборът показа нужното желание, амбиция, динамика и комбинативност. Проблемите отново са в завършващия удар и завършващото подаване. Ако бяхме по-точни в тези два елемента, може би резултатът можеше да набъбне още първото полувреме. Тези неща ще ги решаваме с работа и тренировки", каза Стоилов пред Левски ТВ.

"Второто полувреме малко се наруши красотата в играта заради дъжда. Стана добър мач. Искам да благодаря на Рига и за допълнителния мач, който изиграхме. Сериозен отбор с доста добри играчи. От такива мачове има нужда Левски, за да се развива", добави спецът. Преди дни двата отбора отново мериха сили, а "сините" спечелиха с 3:2. 

"Не мога да давам оценки. Ще видим как ще започне шампионата. Подготовката е, за да се готвим и да развиваме качествата. Да развиваме динамиката, комбинативността. Неща, които се получават. Остава да добавим още малко майсторство", подчерта Мъри. 

"Всеки трябва да защитава позицията си на терена. Феновете виждат кой как играе. Сигурен съм, че всички ще получат нужната подкрепа. Феновете се радват на всички футболисти. Дай Боже Рикардиньо да бележи и в първенството", продължи Стоилов. 

"За съжаление на Жереми Петрис старата травма не е излекувана. Не можаха и във Франция да открият какво му е. Сега успяхме да установим проблема. Надявам се до 2-3 седмици да е на линия и да е готов. Келиан ван дер Каап също има проблем. Ще се справим с малкия брой играчи. Затова и опитваме различни варианти. В нашия икономичен стил ще имаме някаква конкуренция. В контролата с Джохор (Малайзия) ще търсим максимална изява на футболистите, за да се развиват. И победа", завърши Мъри Стоилов. 

Следете с БЛИЦ СПОРТ: Зимна подготовка 2023 

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2022/2023