ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Треньорът на Левски Станимир Стоилов говори след контролата с Витоша (Бистрица), спечелена с 4:0. Мъри коментира и бъдещето си на "Герена", след като по-рано днес БЛИЦ съобщи, че е вероятно да напусне клуба още преди края на настоящия сезон.

"Всеки може да говори, каквото иска, ние сме демократична държава. Отдавам го и на недотам здравата обстановка и постоянните разговори, които се водят. Когато има нещо, ще го разберете първо от мен. Никога не съм крил нищо", каза Стоилов относно бъдещето си, като не отрече новината на най-четената информационна агенция. 

"Нито има интерес към Кордоба, а Георги Миланов има договор с дубайския отбор до 30 юни. Ако той не продължи там, ще преценим дали може да постигнем разбирателство за неговото присъствие в Левски“, добави наставникът на „сините“.

Toп Коефициенти за efbet Лига!

„Тази контрола като желание, като динамика беше по-добра от мача срещу Ботев (Враца), но все още смятам, че до мача трябва да намерим верния ритъм, да повдигнем още малко движението си по терена и да подобрим значително завършващата фаза, защото през първото полувреме имахме 4-5 шанса, които с много лека ръка пропускаме. В един двубой срещу по-сериозен противник, това може да се окаже важно. Труден период, когато толкова дълго време нямаш официални мачове, да гадаеш в какво състояние се намират футболистите“, продължи Стоилов.

„Петрис има лека настинка, а Кристиян Димитров имаше удар от предния мач в мускула, отокът почти е изчезнал, но все още не можеше да вземе участие. Надявам се и двамата до един-два дни да бъдат готови за игра“, обясни специалистът.

„С оглед и на двамата наказани играчи и контузията на Илиян Стефанов е нормално някои от младите да попаднат в групата. На зеления терен, който показва добри качества и играе на ниво да заповяда да показва на хората. Има млади играчи, които видимо напредват. Трябва да продължим тяхното обучение“, продължи Мъри.

„Темата с младите и създаването на кадри е много тънка и сложна в българския футбол. Ние трябва да търсим нашето ниво“, каза още той.

„Това са последните издихания на зимата и се надявам нещата да се оправят“, добави Стоилов.

„Бих предпочел да играем официално мачове, отколкото контроли. Постарахме се да имаме нужния игрови ритъм. Това са въпроси, които трябва да задаваме на хората, които правят програмата. Предпочитам официални мачове, а не контроли. Не може при 8 отбора, които играят четвъртфинали, другите да стоят 20 дни. Играем с Локомотив (София) и след това още 10 дни намаме мач. Оказва се, че за един месец ще играем един мач срещу Локомотив. Ако това е ритъм и динамика?! После се оплакваме, че няма динамика. Мачовете носят авторитет, престиж, приходи и слава на играчите и клуба", категоричен е треньорът на Левски.

„Очакванията ми към Общото събрание са да влязат повече приходи, за да чистим ангажиментите, които имаме към държавата“, каза още Стоилов.

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2022/2023 

 

Станимир Стоилов след контролата с "Витоша" (Бистрица)

Станимир Стоилов след контролата с "Витоша" (Бистрица)

Публикувахте от ПФК ЛЕВСКИ / PFC LEVSKI в Вторник, 4 април 2023 г.