Попълнете търсена ключова дума или фраза

Мъри посочи големите проблеми и пътя на Левски, взе важно решение

https://blitz.bg/sport/levski/mri-posochi-golemite-problemi-i-ptya-na-levski-vze-vazhno-reshenie_489765.html Blitz.bg/Sport

На този етап капитанът ще е само вратар, независимо дали ще е Ники Михайлов или не

снимка: LAP.bg
1 от 1

Треньорът на Левски Станимир Стоилов беше доволен от равенството 2:2 срещу лидера в словенския елит Марибор и коментира неофициалните дебюти на Филип Кръстев и Велтон със синята фланелка. Мъри посочи какви са по-големите проблеми и пътя, който трябва да извърви тимът нагоре. Стоилов е взел категорично решение за капитанската лента, която за в бъдеще ще бъде носена само от вратарите и тя няма да са чужденци.

„Общо взето една добра проверка, имаше нужната агресия и нужното желания. Контролът на топката също не беше лош. Имахме и добри моменти. Нямам голямо разочарование с оглед на амбицията, с която игра отборът. Да, имаше индивидуални грешки, след които получихме и головете, но пътят на един такъв млад отбор е през грешките, през загубите, за да върви нагоре. Имахме и положения, за да отбележим. По-големите ни проблеми в днешния ни мач са увереността в завършващите подавания, последният и предпоследният пас. Това идва с времето, с работа и с индивидуалната класа“, каза Станимир Стоилов след контролата в Белек.

„По принцип избягвам индивидуалните оценки. Най-важното е, че и Филип Кръстев и Велтон играха с желание. Трябва да спазват това, което искам от тях. От там нататък индивидуалните оценки ще ги даваме след известен период от време. И двамата имат качества, от тях ще зависи и от нас как ще ги използваме по най-добрия начин. Имахме идея Келиан да играе едно полувреме. Имаше травма. Не е в добро кондиционно състояние. С оглед, че нямаме друг централен освен юношите ни, се наложи Драган да играе в тази позиция. Общо взето смятам, че градим млад отбор, който ще му трябва работа и увереност. Не казвам време, винаги трябва и време. Няма да търсим оправданията, трябва всеки ден да се подобряваме. Щом успява един такъв млад отбор да се противопоставя на Марибор, значи може и в нашето първенство“, продължи специалистът.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

„На този етап съм доволен от Асен Митков. Ще получават повечето млади играчи шансове. Ще правим и ротации. Всеки ще си заслужи мястото на терена. Ако повече играчи се представят добре, ще правим въртележка на всяка позиция. В главата ми се въртя една мисъл, че като треньор не желая да взимам вратари от друга лига, само от школата. Ако не можеш да си произведем вратари, значи нещо не е както трябва с мен като треньор и с целия клуб. Моето желание е, докато съм фактор в Левски, вратарите да бъдат само от школата. Те ще бъдат капитаните на този етап, да няма гадания. Щом е юноша на Левски, той заслужава да носи лентата. На този етап капитанът ще е само вратар, да – независимо дали ще е Ники Михайлов или не“, катогоричен е Мъри.

„Нямаше травми, здрав е Сундберг, говорим постоянно с него. Беше титуляр и ще гледаме записа. Имаше едно леко заболяване за 1-2 дена. Затова е пропуснал последния мач, сега е играл. Ако са отпаднали, ще направим всичко възможно по най-бързия начин да се присъедини към отбора“, завърши наставникът на „сините“. 

Еfbet Лига - сезон 2021/2022
Купа на България - сезон 2021/2022
Следете с БЛИЦ СПОРТ: Зимна подготовка 2022

Още по темата

Коментирай

3 Коментара