ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Пререканията в Левски излязоха на преден план дори и в една от най-светлите дати в историята на "сините" - 80-ата годишнина от рождението на Георги Аспарухов. Оказа се, че клубът не е дарил нито лев относно реализацията за паметника на Гунди.

Това разкри кметът на район "Слатина" - Георги Илиев, който бе сред присъстващите на събитието в квартал „Гео Милев“. Там беше направена първа копка за поставяне на паметник на Аспарухов. Предвидено е статуята да бъде изградена върху изкуствена прерязана могила, съответстваща на ландшафта на съществуващия терен, като бъде добавена и нова храстова и увивна растителност. Самата статуя ще бъде с височина над 240 сантиметра. Автор на скулптурата е Любомир Григоров, а архитектурният проект е изготвен от арх. Николай Петков. 

WINBET – Ранно изплащане, Бонус Колонка и още много изненади в Спорт! (18+)

Парите за осъществяването на идеята са събрани от организацията Levski Family, заедно с фенклуб "Редута" и НКП. 

„Понеже се повдигна въпросът, искам още веднъж да подчертая - нито лев от ПФК Левски няма постъпил за реализацията на този проект, за съжаление. От друга страна това е прекрасно, защото се вижда, че когато феновете искат да постигнат нещо, успяват да го направят“, обясни Георги Илиев.

Новият изпълнителен директор Даниел Боримиров реагира светкавично. Той поясни, че е разбрал за поканата клубът да се включи с дарения за изграждането на паметника едва във вчерашния ден. Боримиров прехвърли изцяло отговорността на своя предшественик - Ивайло Ивков.

"Разбрах за поканата ден преди събитието. Не знам до кого е стигнала информацията. Би трябвало да се обърнете към бившия изпълнителен директор, защото до клуба не е стигнало нищо. С най-голямо удоволствие аз ще се включа като физическо лице", каза Боримиров, който участва в първата копка.

Изявлението му беше прекъснато за секунди от председателя на Националния клуб на привържениците на Левски Степан Хиндлиян, който заяви, че подкрепа от клуба за паметника не е нужна. 

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!