Новото попълнение на Левски Борислав Цонев говори след контролата с Витоша (Бистрица) - 1:1. Халфът се разписа от дузпа в края и спаси "сините" от загубата. Цонев обясни, че е бил наясно със ситуацията в клуба, но е искал да помогне на отбора и на треньора Георги Тодоров. Полузащитникът призна също така, че иска да се събере с брат си Радослав Цонев, който също е силно желан от "сините". 

Борислав шокира с изказването, че познати са го съветвали да не приема предложението да се завърне в родиния си Левски.

"Щастлив съм, че съм играч на Левски. Надявам се да съм здрав и да мога да покажа това, на което съм способен. Последният месец беше доста емоционален. Добре се чувствам, надявам се и в бъдеще да е така. В началото на мача имах доста сила от емоция, но в края имах проблеми от физическа гледна точка. Трябва да си концентриран и мотивиран на всяка тренировка", каза Боби Цонев.  

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

"Веднага се разбрахме с господин Сираков за договора ми, но имах проблеми със стария си клуб (б.р. - Интер Запрешич от Хърватия) и затова се забавиха нещата. Брат ми има още 1 година договор с Лече, но искам да се съберем. И той може много да помогне на Левски. Не сме говорили кой ще бие дузпите в официални мачове. Ще говорим с треньора, но ако играя, ще се радвам да изпълнявам. Иска ми се да стигна и до националния отбор. Когато играеш в България, националният селекционер по-лесно може да те забележи. Важно ми е да се представя добре в Левски и след това защо не?! Преди подписа ми под договора с клуба много познати ми казваха да не отивам в Левски. Знаех за обстановката в клуба, но още от началото исках да помогна в тази ситуация и веднага се съгласих", обясни Цонев.

"Надявам се да подобрим резултатите си след паузата в първенството. Предпочитам да не говоря преди срещите. Нашите фенове са доста взискателни и ми се иска да ги зарадваме с победи", каза халфът. 

"Имаше интерес и от други отбори, но моето желание от началото бе да играя за Левски. В този тежък момент исках да помогна максимално. И други отбори от България ме потърсиха, но само това ще кажа. На феновете бих искал да благодаря за това, че подкрепят отбора. Разбирам, че доста помагат и финансово най-вече, така че уважение и едно огромно благодаря", коментира Цонев.

"Искам да помогна и на треньора, защото знам колко е трудно да застане в този тежък момент начело на отбора. Няма финансова яснота. Много футболисти си тръгнаха, а други дойдоха. Има млади и неопитни и знам, че това е доста трудно за един треньор. Ще дам всичко от себе си да помогна на него и на Левски", добави юношата на Левски.

efbet Лига - сезон 2020/2021
Класирането в първенството
Следете с БЛИЦ: Трансферно лято 2020 в efbet Лига​