Всичко за Евро 2024 с БЛИЦ – ТУК!

Най-големите кошмари на новия нападател на Левски Мустафа Сангаре са свързани с контузия в гърба, която получава през 2021 г. при престоя в Амиен. 

Травмата го изкарва от игра за повече от година, като по този начин губи мястото си в първия тим и следват престои във втория отбор и преотстъпване в Борго. 

„Първоначално ми поставиха диагноза скъсано сухожилие. Но след това разбрахме, че проблемът е минал от таза към гърба… Болеше ме. Не можех да стана или да ям. Отслабнах почти 20 килограма. Минах 50 пъти през скенери, ядрено-магнитен резонанс, взеха ми много кръвни проби. Ходих при лекари в Амиен, Лил, Париж, Марсилия… Но не откриха нищо", разказва Сангаре.

"След това ми направиха лумбална пункция. На първия път – още нищо… Но на втория откриха, че има бактерия. Изпитах малко облекчение, че най-накрая стана ясна причината за болката ми. Започнах лечение с антибиотици, пих ги три месеца. Но не се получи. Така че ми поставиха инжекции в Париж и вече всичко бе наред и не чувствах болка“, добавя снажният нападател.

25-годишният Сангаре пристигна в Левски от португалския Варзим.

Наскоро е имал контузия на лицето и затова в контролата снощи с Макаби (Нетаня) (2:2) беше с предпазна маска. Новият нападател на "сините" влезе на смяна, а в 83-ата минута можеше да отбележи, но ударът му срещна десния страничен стълб на вратата на израелците. 

Следете с БЛИЦ СПОРТ: Лятна подготовка 2023

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2024/2025