ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 3 И СПЕЧЕЛИ ЗЛАТНА ТОПКА ОТ СТОИЧКОВ - ТУК!

Сдружението "Левски на левскарите" официално поиска Наско Сираков да им прехвърли мажоритарния пакет акции на клуба. 

На течащата в момента пресконференция известни запалянковци на "сините" атакуваха легендата, обяснявайки, че "е в тежки финансови зависимости от една компания", което пречи на развитието на любимия им отбор. 

От "Левски на левскарите" твърдят, че имат фирми и богати хора, които ще инвестират сериозни суми, ако Сираков се оттегли.

200 лв. Начален Бонус Спорт от efbet!

"Как ще издържаме клуба? Ще отговоря така - учредени сме миналата година. Оттогава, а и преди това, водим стратегически разговори с богати хора и компании да инвестират в клуба срещу миноритарни дялове. А и само като рекламодатели. Има една пречка, а именно, че клубът се притежава от едно лице, което е в тежки финансови зависимости на входа и изхода от една компания. Ясно е, че няма как да ви отговоря кои са тези хора и компании, които искат да инвестират. Не сме собственици и няма как да назоваваме имена", обясни председателят на сдружението Димитър Костадинов.

Той допълни, че "Левски на левскарите" ще придобие миноритарния дял акции на Тръст "Синя България".

"Към днешна дата Станимир Стоилов е член на Управителния съвет на сдружението. Вярвам, че ще дойде денят, в който Стоилов ще заеме мястото си в Левски. Ако нашата свята цел бъде постигната, той ще бъде част от Левски, а не както се случи за втори път да бъде изгонен от клуба. Не вярвах, че това може да се случи. Нещата са пределно ясно чисто технически. След първата си пресконференция казахме, че който лъже в Левски, е редно да напусне. Стана така, че тези, които казаха истината напуснаха, а този, който лъже остана. Мажоритарният собственик от ден първи е във финансова несъстоятелност. Единственото достойно нещо е да депозира акциите в клуба. От това следва, че вторият по големина акционер може и ще свика Общо събрание на акционерите. Там на демократично събрание ще бъде избран нов Надзорен съвет, който ще избере Управителен съвет", обясни Костадинов.

"Всичките ни решения, които изпълняваме, са взети заедно с участието и на Станимир Стоилов. Той е в дистанция, но комуникираме с него. Той изпълнява задълженията си като член на УС", добави известният запалянко на Левски.

"Ние деликатно и уклончливо говорихме, че Левски трябва да се върне там, където създателите му са ни завещали. Оказа се, че 100% от присъстващите на срещата ни гласуваха "за". В момента тече и онлайн анкета. Стотици хора отговарят с "да", а един отговори с "не". Има и хора с различно мнение, но не искат да го изразяват с имена и подпис. Много е лесно в социалните мрежи да се пише с фалшиви имена. Това, че ръководството реши да говори след месеци мълчание и писане във виртуалното пространство, си е тяхна работа. Какво очаквам от пресконференцията им - нова орбита. Каквото и да значи това", добави Костадинов.

Еfbet Лига - сезон 2023/2024
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2023/2024

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!