Бившият национал Станислав Ангелов-Пелето коментира проблемите в бившия си клуб Левски в "Студио Дерби" и заключи, че всички беди в българския футбол са резултат от лошо управление както от страна на БФС, така и на клубовете. Според него провалът с бързото налагане на юношите не трябва да кара "сините" да се отказват от верния път - развитие на клуба отдолу нагоре.

"Българският футбол трябва да се управлява по съвсем различен начин. На този етап освен с деца, няма смисъл от друго. Малките имат потенциал, но няма основа, върху която да се стъпи. Затова основната инвестиция трябва да бъде в младите, клубовете да отделят от бюджета, за се подготвят кадри на всички нива.

Германия не е най-добрият пример за развитие на футбола. Белгия и Австрия трябва да са пример за нас. Когато нямаш достатъчно средства, трябва да имаш добра организация.

В Албания през пролетта ще се играе финалът в Лигата на конференциите, а у нас не можем и да мечтаем за подобно нещо.

Левски има по-големи възможности и трябва да ги използва. Видя се, че с бързото налагане на юноши не се постигнаха резултати, но това е пътят. Това е начин да се тръгне отдолу нагоре, за да се излезе от кризата. И е време всички да го признаят.

Ако Станимир Стоилов се съгласи да се върне в Левски, това ще е добре за целия клуб. Той може да изгради добри футболисти и добър отбор. Треньорството трябва да бъде вътре в теб, не е нужно да чиракуваш с години в долните нива на футбола. Такъв беше случаят със Станимир Стоилов, който пое Левски почти без никакъв стаж като треньор.

Затова не смятам, че Живко Миланов прибързано е застанал начело на отбора. Предполагам, че той първо сам си е направил сметката къде отива и какво ще прави. А "синята" публика не е била никога  толкова подкрепяща, уважителна и толерантна. Поне аз не съм я виждал. За да излезе от кризата, Левски първо трябва да подобри управлението, структурата и организацията си", заяви Ангелов в "Студио Дерби".